Chocksumman: Peter Jöbacks hisnande månadslön – så mycket tjänar han

31 maj, 2022, 13:00 

Snacka om klirr i kassan!

Annons

Sångaren Peter Jöback är nog många överrens om, behöver ingen närmare presentation. Musikalstjärnan, artisten och skådespelaren är en av våra starkast lysande stjärnor – och visar inga tecken på att lämna över tronen till någon annan.

Men speglas de oerhörda framgångarna på bankkontot? Det kan man lugnt säga.

Floppen i Melodifestivalen

Peter Jöbacks karriär är ingenting som tagit fart över en natt. I slutet av 80-talet vann han en talangtävling, och fick mersmak. Året därpå sökte han till Melodifestivalen – men då hade lyckan vänt. Låten En sensation skapade inga underverk, och han kom näst sist.

Kort därpå vände lyckan för den ihärdige Peter Jöback, och det med besked. Många känner igen honom från musikalen Kristina från Duvemåla där han spelade Robert. Från musikalen kom succélåten Guldet blev till sand, som låg på Svensktoppen i hela 110 veckor!

Efter det gick karriären spikrakt uppåt, och resten är som man brukar säga, historia. Flera gånger i Melodifestivalen, musikaler och turnéer står på Peter Jöbacks imponerande meritlista, och den fylls på i skrivande stund.

En ung Peter Jöback 1997, utanför Cirkus i samband med en uppsättning av Kristina från Duvemåla.

Svindlande summan

Som tur är verkar han trivas med sitt jobb, och han har all anledning att vara nöjd. Om inte annat är det bara att ta en snabb titt på bankkontot, så kanske det känns bättre.

Annons

Nyheter24 har kartlagt Peter Jöbacks inkomst – och det går ingen nöd på stjärnan!

År 2019 kunde han skatta sig glad till banken, och hämta ut en månadslön på 211 000 kronor! Förutom det har han dessutom ett eget företag, Peter Jöback Productions Aktiebolag, och även det går som tåget. År 2020 hade han tillgångar på 3 820 000 kronor, och en vinst på 403 000 kronor.

Vilken succé för Peter Jöback, och vilket kvitto på att hårt arbete och mycket talang lönar sig!

Två Jöback-fans? Här är vår kung och drottning under Peters uppträdande på Solliden sessions i fjol.

Foto: TT

Annons