Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Christer Sjögren avslöjar krisen med frun i SVT

25 feb, 2022, 19:30 
https://image.svenskdam.se/image-8242143?imageId=8242143&width=1320&height=1320&cropw=49.3&croph=36.55&x=23.24&y=14.1
Jacob Johannesson
Birgitta och Christer Sjögren.
Birgitta och Christer Sjögren.

Christer Sjögren avslöjar krisen med frun Birgitta Sjögren i SVT.

Annons
TV: Christer Sjögren om äktenskapskrisen med hustrun BirgittaBrand logo
TV: Christer Sjögren om äktenskapskrisen med hustrun Birgitta

Christer Sjögren är en av Sveriges mest erkända artister efter succéåren med dansbandet Vikingarna som skördade stora framgångar. Sjögren blev då ett känt ansikte över hela Sverige, vilket har haft en baksida. I en intervju med Expressen berättade sångaren att han är en väldigt privat person. Därför är det jobbigt att bli igenkänd på stan.

– Folk tar tag i mig och säger: ”Jag vill inte egentligen, men nu när jag har chansen va, åh, så måste jag, jag måste, åååh, då måste jag, åh”, säger sångaren till tidningen.

Sångaren har fallit undan rampljuset under de senaste åren i takt med åldern, men under fredagen medverkade Christer Sjögren i SVT:s talkshow "Carina Bergfeldt" tillsammans med bland andra skådespelaren Eva Röse och skidåkaren Maja Dahlqvist.

Christer Sjögren om krisen med frun

Under åren då Christer Sjögren syntes mest på scenen var han oerhört populär bland det motsatta könet.

– Det måste varit många kvinnor som varit svartsjuka på din fru, säger Eva Röse och frågar hur det påverkade relationen med Sjögrens fru, Birgitta.

Annons

– I början på Vikingatiden som jag brukar kalla det. Då fick Christer Sjögren chansen tillsammans med Sveriges mest populära band. Då växte min karriär. Då fick hon för sig: "Nu sticker han snart. Nu har han alla möjligheter och chanser." Då hade vi en liten kris. Då skyllde hon en massa saker som jag inte hade gjort. Men hon vande sig vid det där. Det var inte lätt, men hon vande sig, säger Sjögren och fortsätter.

– Det är klart att man har ögonkontakt med andra kvinnor när man står och sjunger. Det är ett artisteri, kan man kalla det. Ja, det tog ett tag det där, men nu är det inget problem.

Christer och Birgitta Sjögren har varit gifta sedan 1970.

”Carina Bergfeldt” sänds den 25 februari klockan 21.00 i SVT1 och på SVT play.

Annons