Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Christer Sjögrens regel med hustrun – efter otrohetsaffären med Lotta Engberg

08 sep, 2022, 06:00 

Nu avslöjar artisten Christer Sjögren vad han och hustrun Birgitta har kommit överens om.

Annons
TV: Christer Sjögren om äktenskapskrisen med hustrun BirgittaBrand logo
TV: Christer Sjögren om äktenskapskrisen med hustrun Birgitta

Christer Sjögren, 72, är en av Sveriges mest kända dansbandssångare. Tillsammans med bandet Vikingarna har han gjort folkkära låtar som Leende guldbruna ögon och Kan man älska nån på avstånd.

Han har även haft en solokarriär och bland annat tävlat i Melodifestivalen.

Sedan 1970 är Christer gift med hustrun Birgitta – men det långa äktenskapet har haft en hel del toppar och dalar.

Christer Sjögrens beslut med hustrun Birgitta

I flera år har Christer arbetat tillsammans med artisten och programledaren Lotta Engberg, 59. Duon har både tävlat ihop i Melodifestivalen och släppt ett album tillsammans.

Christer och Lotta har gjort musik ihop många gånger.

Men de har inte bara varit kollegor – utan även haft en romans. 1990 inledde Lotta och Christer nämligen en affär, trots att de båda var gifta.

Annons

Detta var något som hustrun såg igenom och avslöjade.

"Tror du inte jag förstår att du har en annan? Det är Lotta, va? Lotta, jävla fyra bugg Engberg!", ska Birgitta ha sagt, enligt Christers bok "Får jag lov att berätta – Kramgoa minnen från Christers garage".

Otrohetsaffären resulterade i att bådas relationer gick i kras.

"Lotta Engberg som var gift med Anders Engberg skiljde sig och Christer Sjögren separerade med sin fru Birgitta. Romansen var dock kort och efter ett knappt år isär flyttade Christer och Birgitta Sjögren ihop igen", står det på hemsidan om Christers liv.

Christer och Birgitta har varit gifta i över 50 år.

Birgitta bestämde sig alltså för att förlåta Christer. Men med detta kom vissa villkor.

I en intervju med Får jag lov avslöjar Christer överenskommelsen mellan honom och hustrun – nämligen att Vikingarnas musik är strikt förbjuden i parets hem.

– Jag försöker att inte utsätta min fru för det i bostaden, hon har nog hört tillräckligt haha. Jag har ett stort garage och kontor vid sidan om och där spelar jag någon låt ibland för att få inspiration eller bara minnas lite, säger han till tidningen.

– Kolla om det fortfarande funkar, om det fäster. Förvånansvärt ofta tycker jag att vår musik håller även idag och jag förstår varför vi fick sådant genomslag

Annons