Christer Sjögrens svåra kamp: ”Känns hopplöst”

28 nov, 2021, 16:15 

Christer Sjögren tycker fortfarande det är jobbigt att bli igenkänd av okända på stan, eller ännu värre, på krogen.

Annons
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

Christer Sjögren är en av Sveriges mest luttrade artister men i en intervju med Expressen berättar han om en av kändislivets största baksidor. Christer är nämligen en väldigt privat person så för honom är det jobbigt att bli igenkänd på stan.

– Folk tar tag i mig och säger: ”Jag vill inte egentligen, men nu när jag har chansen va, åh, så måste jag, jag måste, åååh, då måste jag, åh”, säger sångaren till tidningen.

– Även om jag skriver 150 autografer så känns det ändå hopplöst om jag går ifrån en person, säger Christer Sjögren även.

Vikingarna är ett av Sveriges största och mest framgångsrika dansband. Oförglömliga hits som Leende guldbruna ögon, Djingis Khan och Till mitt eget Blue Hawaii har en självklar plats i den svenska musikhistorien. Sedan 1978 har Christer Sjögren varit bandets sångare men nu är resan snart slut.

I en intervju med Aftonbladet berättar han om dansbandets avskedsturné, som skulle varit en comeback om det inte var för pandemin. Vikingarna lade nämligen ner 2004, men återuppstod för fem år sedan med intentionen att komma tillbaka med full styrka.

Annons

– Vi kom igång igen 2016 och det var Tomas Deutgens förtjänst. Han gjorde programmet ”Tack för dansen” med oss och han är så energisk så han lurade in oss i studion igen. Vi hade sagt nej till alla som hade tjatat på oss att starta upp bandet igen. Då återupptäckte vi låtarna och de är ju bra. Det blev en aha-upplevelse och det var kul igen, säger Christer Sjögren, som har varit hemma sedan pandemins start, till Aftonbladet.

Annons