Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Christer Sjögrens tråkiga besked – lägger ner

15 dec, 2023, 19:30 
Louise Wibergh Lenti

Det är dags för en stor förändring i Christer Sjögrens liv.

Annons

Christer Sjögren, 73, är dansbandssångaren med den djupa stämman som varit aktiv i hela 55 år. De flesta förknippar honom främst med dansbandet Vikingarna och deras hitlåtar som Leende guldbruna ögon eller Till mitt eget Blue Hawaii.

Trots att vi knappt minns en tid innan Vikingarna kommer nu ett dystert besked.

Christer Sjögren: "Vi är ju pensionärer"

De startade 1958 – det omåttligt populära dansbandet Vikingarna. Symboliskt nog tar resan slut efter 65 år i tjänst. Vikingarna ska gå i pension och lägger ner.

Christer Sjögren värvades till dansbandet 1978 och har varit deras frontman de senaste 45 åren. Vikingarna har sålt över tolv miljoner skivor och gett ut 52 album – de överträffar till och med legenderna ABBA i försäljning i Norden!

Christer Sjögren, Jörgen Arnemar och Erik Lihm tittar på gamla bilder.
Christer Sjögren, Jörgen Arnemar och Erik Lihm tittar på gamla bilder från deras upptåg från förr.

Under 2022 släppte Vikingarna finalalbumet "The Final Tour". Albumet är en liveinspelning från en konsert i Cirkus i Stockholm där Vikingarna samlat bandets allra största och legendariska hits. De har sedan dess rest runtom i Norden för att ta farväl av alla sina fans.

Annons

– Vi har fått förfrågningar som gäller nästa år också. Det var en del som aldrig hanns med på grund av pandemin, så diskussioner om 2024 pågår. Men, ja visst är detta finalturen. Vi är ju pensionärer, har Christer Sjögren tidigare sagt rapporterar Nöjeslivet.

Då blir sista spelningen

Det är däremot inte första gången som Vikingarna tar farväl av sina fans. Redan 2004 gjorde de en stor sorti och berättade att bandet skulle läggas ner men kunde inte riktigt hålla sig och återförenades igen tolv år senare 2016.

Den här gången känns beslutet dock mer permanent. Som Christer själv säger är de alla pensionärer vid det här laget och har gjort sig förtjänta av lite ledigt.

Idag kunde Aftonbladet dessutom meddela att den absolut sista spelningen för de historiska Vikingarna blir under invigningen av Dansbandsveckan i Malung, den 14 juli nästa år. Ett högst symboliskt val.

”Det går inte med ord att beskriva vad de betytt för dansbandsbranschen i Sverige och för Dansbandsveckan i Malung”, säger Dansbandsveckans ordförande Bertil Elfström i ett pressmeddelande.

Vi tackar Vikingarna för deras otroliga insats och hoppas att de får njuta ordentligt av pensionärslivet!

Foto: TT

Annons