Christina Schollin allvarligt skadad i Spanien - flygs hem akut: ”Outhärdliga smärtor”

11 dec, 2022, 10:30 

Christina Schollin berättar för Svensk Damtidning att hon flyger hem akut från Spanien – efter svåra olyckan.

Annons
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!

Skådespelerskan Christina Schollin älskar att tillbringa tid i Nerja, Spanien. Här har hon och maken Hans Wahlgren sitt andra hem, ett drömhus som de åker till så fort temperaturen börjat sjunka hemma i Sverige.

På daglig basis njuter de av sol, bad, tapas och alla andra förträffligheter som den spanska solkusten kan erbjuda.

Men nu har Christina Schollin råkat ut för en fruktansvärd olycka. I veckan fick hon föras akut till sjukhus efter att ha halkat i trappan och brutit foten.

Christina Schollin berättar om olyckan i Spanien
Christina Schollin kommer under morgondagen flygas hem till Sverige för att genomgå en operation.
Recept.se Nyhetsbrev

Christina Schollin flygs hem akut

På sjukhuset röntgades hon och fick veta att hon har tre frakturer i ankeln som behöver justeras. Hon kommer dessutom behöva sitta i rullstol en längre period.

Annons

Just nu vilar hon upp sig hemma i Spanien, men redan imorgon flygs hon akut till Sverige för att läggas in på sjukhus och genomgå en operation.

– Jag får flyga hem imorgon. Det är SOS International som ordnar hemtransport och jag får en sjuksköterska som följer med, ser till så att allting blir bra ombord på planet och så får jag komma in på sjukhus i Sverige. Det är jätteskönt att jag får en operation så fort det bara går, säger Christina Schollin till Svensk Damtidning.

”Outhärdliga smärtor”

Christina Schollin har inget emot spanska sjukhus, men tycker ändå att det ska bli skönt att få komma hem och få svensk vård. Under tiden tar hon medicin för att klara av smärtorna.

– Det är nästintill outhärdliga smärtor sedan fem dagar tillbaka. Jag äter smärtstillande, vilket jag inte är van vid. Man måste stå ut med saker och ting som händer i livet och göra det bästa möjliga va den situationen. Det är det jag håller på med nu.

Annons

Maken Hans Wahlgren har varit ett stort stöd och kommer följa med på flyget hem.

– Jag kan inte göra nånting, inte flytta mig eller stödja på benet. Hans får göra allting, det ska bli skönt för honom också att få in mig på sjukhus.

Christina Schollin och Hans Wahlgren
Christina Schollin och Hans Wahlgren flygs hem till Sverige.

Foto. TT

Annons