Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Christina Schollin i stor sorg – efter dödsbeskedet

03 jul, 2022, 18:07 
AvSimon Holm Stålhand

Christina Schollin fick ett tufft besked.

Annons
Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/SchollinBrand logo
Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin

Den folkkära skådespelaren Christina Schollin, 84, är känd från både tv och teaterscenen. Tidigare i år stod hon på Dramaten i föreställningen Macbeth som har blivit en stor succé. Utöver det är hon ständigt aktuell som Pernilla Wahlgrens mamma och därmed syns hon ofta i Wahlgrens värld.

Idag lever hon tillsammans med maken Hans Wahlren utanför Stockholm. Hon dras dock fortfarande med en artros som hon har berättat om i en intervju med Svensk Damtidning.

Christina Schollin
Christina Schollin.

– Jag är inte lika rörlig som när jag var ung. Det tar lite längre tid att gå ner för trappor och sånt. Men jag har bestämt mig för att göra det bästa av situationen. Ibland har jag jätteont. Men det finns mycket hjälp att tillgå som underlättar vardagen, sa Christina då.

Annons

Hyllningen till bortgångne kollegan

Nu har Christina Schollin drabbats av ett tufft dödsfall i hennes närhet. Tidigare i veckan kom det tragiska beskedet att skådespelaren, Rolf Skoglund, 81, har gått bort.

Rolf började jobba på Dramaten 1967 och under sin karriär medverkade han i 35 filmer.

Christina Schollin minns sin vän och hyllade Rolf på sin Instagram där hon delade med sig av en bild på dem tillsammans.

”Rolf (Skoglund) RIP ! Minns med glädje de gånger vi arbetat ihop: på TV: ”Den längsta da” 1971, där @pernillawahlgren debuterade!!!! ”Mer panik i Tomteverkstan” 2021. En glädje att ha fått arbeta med dig Rolf”, skriver Christina på sin Instagram.

Annons