Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Christina Schollin tackar för stödet efter Hans Wahlgrens död – hjärtslitande orden lämnar ingen oberörd

13 maj, 2024, 19:30 
Vendela Lönnqvist
Instagram, TT
Nu bryter Christina Schollin tystnaden efter Hans Wahlgrens död.
Annons

Den 10 maj nåddes Sverige av det sorgliga nyheten att Hans Wahlgren avlidit vid 86 års ålder.

Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammalBrand logo
Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammal

Hans Wahlgren död – blev 86 år gammal

Det bekräftade barnbarnet Bianca Ingrosso på Instagram:

"Med din dotter uppkrypandes bredvid dig i sängen trygg i din famn och din son sjungandes godnattvisan du nattat oss alla till genom åren. Alla vid din sida. Där kunde även du nu slumra in i ro", skrev Bianca till ett bildspel på familjen.

Fick somna in i sällskap av familjen

Även dottern Pernilla Wahlgren skriver om sorgen och Hans sista timmar i livet, där han fick somna in tätt intill hustrun Christina Schollin, deras barn och barnbarn.

Även Christina gick därefter ut på Instagram för att dela med sig av den ofantliga sorgen. Hon och Hans var livskamrater sedan 19 års ålder och vid tiden för inlägget hänvisade hon vidare till bland annat Pernilla och Biancas inlägg, eftersom sorgen var för tung vid tillfället.

Christina Schollin bryter tystnaden – berättar om sorgen

Under måndagen tog Christina till Instagram för att både berätta om arvet hennes älskade make lämnar efter sig och tackar samtidigt för alla hälsningar.

Annons

"Jag känner mig omfamnad av er allas varma omtankar och jag är så tacksam när jag förstår att så många människor uttrycker sin uppskattning över Hans och den fantastiska person han var. Tack till er alla! Era ord värmer mitt hjärta och jag läser så mycket som jag kan, men jag hinner inte svara på allt personligen", inleder hon och fortsätter:

"Jag har levt med min älskade man i 67 år i med och motgång. Vi skapade vårt liv tillsammans, vårt livsverk Björkhaga och våra älskade barn som i sin tur gett oss våra älskade barnbarn och barnbarnsbarn. De senaste dagarna är det uppenbart och så starkt att du ännu finns kvar här i kärleksfulla minnen som väcker ljuva känslor av tacksamhet och lycka. Så kommer det att vara för evigt när våra liv här går vidare hand i hand och i respekt mot döden!"

"Vi lever livet mer levande nu"

Avslutningsvis berättar Christina om den gemensamma önskan hon och Hans alltid haft – att prioritera familjen.

Något de verkligen har lyckats med genom åren.

"Där i enorm kärlek vid sidan av gränslös sorg står dörrarna idag öppna på Björkhaga som de alltid gjort. Vi lever livet mer levande nu när döden nyss visat oss hur det en dag tar slut. I evigheten är du evig!"

Annons