Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Christina Schollins beslut för älskade huset – efter maken Hans bortgång

15 jun, 2024, 14:00 
Christina Schollins beslut för det stora röda huset.
Annons

Ser du det stora röda huset
Som bär på hela din dröm
Gå du ner ner för långa trappan
Till bryggan båten och sjön

Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!

Ja, att det stora röda huset är en speciell plats för Wahlgren-familjen är ingen hemlighet. Barnbarnet Benjamin Ingrosso har dessutom blivit så fäst vid platsen att han skrivit en egen låt om morföräldrarnas hus.

Under åren har det hänt en hel del på tomten. För två år sedan byggdes bland annat ett glashus, eller ”må-bra-hus” som Christina Schollin kallar det, på en avskild plats i trädgården.

Annons

”Jag kommer att använda det till att ha en mysig plats där jag kan sitta och njuta av stillheten och ron, läsa en bra bok, lyssna på musik eller poddar, brodera, tänka och meditera!” berättade Christina Schollin då.

Christina Schollin
Christina Schollin älskar sitt stora röda hus.Karin Törnblom/TT

Sorgen efter Hans bortgång

Familjen Wahlgren älskar att tillbringa tid tillsammans och står varandra väldigt nära. Därför var det stor sorg när Hans Wahlgren gick bort i maj, efter en tids sjukdom.

– Det vet ju alla som förlorat en förälder att det är omtumlande och fruktansvärt och jobbigt. Men pappa var ju sjuk under en ganska lång period, så man har hunnit bearbeta det och följa den här resan, och verkligen se till att göra det bästa av den sista tiden, sa Pernilla Wahlgren.

Annons

I onsdags begravdes Hans Wahlgren. Begravningen var privat, men på en av bilderna kunde man se hur Pernilla satt vid kistan och tog ett sista farväl.

Beslutet för stora röda huset

Christina kommer bo kvar i sitt stora röda hus. Likt förr är hon även mån om att piffa upp stället och uppgradera det redan så älskade, perfekt huset.

Med hjälp av sonen Linus Wahlgren har Christina nu gjort om en del på tomten och kompletterat med en så kallad ”marktrappa”, då marken mot trappan och altanen var lite för brant och hal.

Annons

”För att bara låta de vara gräs, och får plan för att bygga trappsteg så kom Linus Wahlgren på med att gräva ner en ram direkt i marken. Sen fylla med markduk och sedan stora stenar, sen fylla med grus. Göra längre trappsteg. Genialt och kommer bli så fint bara gräset får växa upp på sidorna”, skriver snickaren Emil Grönholm på Instagram.

Och familjen verkar helnöjda med Linus geniala idé.

”Pappa LER i sin himmel!”, skriver Pernilla.

Foto: TT/Instagram

Annons