Christina Schollins beslut i relationen med Hans Wahlgren

Christina Schollin och maken Hans Wahlgren träffades när de var 19 år gamla.
Efter över 60 år tillsammans berättar nu Christina om ett avgörande beslut i relationen med Hans.
– Ville inte ge upp, berättar Christina Schollin i TV4:s Efter fem.

Med över 60 år i rampljuset och en gedigen skådespelarkarriär bakom sig har Christina Schollin, 81, i dagarna släppt sina memoarer med namnet Ett himla liv. Christina som till vardags bland annat syns i dotterns Pernilla Wahlgrens, 51, och barnbarnets och Bianca Ingrossos, 24, realityserie Wahlgrens värld gästade under tisdagen TV4:s Efter fem.

I en intervju med den vikarierande programledaren Anna Brolin, 39, pratade Christina Schollin om livet med maken Hans Wahlgren, 82. Christina och Hans träffades när de var 19 år gamla och har idag barnen Pernilla, Linus Wahlgren, 43, Niclas Wahlgren, 54, och Peter Wahlgren, 56, tillsammans. Både Hans och Christina har under barnens uppväxt jobbat som frilansande skådespelare vilket får Anna Brolin att undra hur de fick livspusslet att gå ihop när barnen var små.

– Det var ett pusslande och pysslande med tider och vi jobbade ju på olika håll och kanter. Ibland var jag utomlands och filmade och ibland var Hans nere i Göteborg, förklarar Christina Schollin i Efter fem.

Christina om beslutet i relationen

Christina Schollin fortsätter berätta att hon och Hans Wahlgren försökte få ihop livspusslet så gott det gick och att de båda alltid har eftersträvat att familjen ska gå först i alla lägen. Samtidigt berättar Christina att ingen av dem ville ge upp sina karriärer – och dessutom behövdes det ju pengar för att få livet att gå runt.

– Så det var bara att jobba, och jag ville inte ge upp mitt skådespelaryrke och bara vara hemmafru, förklarar Christina och fortsätter:

– Man får försöka kompromissa. Men aldrig ge upp den här stora passionen – ett yrke som jag älskade och familjen som jag älskade, det måste gå att lösa.

Efter beslutet att inte bli hemmafru fortsatte både Christina Schollin och Hans Wahlgren med sina skådespelarkarriärer under barnens uppväxt. Idag har tre av parets barn, Pernilla, Linus och Niclas, även dem valt en karriär i rampljuset. Efter fems programledare Anna Brolin tar upp det faktum att Christina själv sagt att hon under sin egna uppväxt inte fick något stöd hemifrån när hon drömde att bli skådespelare, och undrar om Christina uppmuntrat sina egna barn i karriärsvalet.

– Våra barn har fått väldigt mycket uppmuntran vad det nu har varit som de ägnat sig åt. Var det så att Pernilla, Niclas, Linus, de gillade det här med teatern. De kunde liksom inte komma ifrån det. Vi var ju tvungna att ta med dem när vi inte hade någon barnvakt. De satt ju tysta i kulissen och de insöp den här atmosfären och sen så ville de pröva på själva – och vi uppmuntrade, men vi pushade aldrig, aldrig, svarar Christina Schollin i Efter fem.

FOTO: TV4, TT/Karin Ljungdahl

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: