Christina Schollins nya sjukbesked – akut operation: "Svullnar på flyget"

13 dec, 2022, 09:12 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318Indra Nordemar

Christina Schollin har flugits hem till Sverige, men flygresan fick komplikationer.

Annons
Skådespelaren Christina Schollin – vilken makalös karriär!
Skådespelaren Christina Schollin – vilken makalös karriär!

Christina Schollin är 84 år fyllda men ligger inte på latsidan för det. I år gjorde hon comeback på den stora scenen i en nytolkning av Macbeth, och i övrigt jobbar hon som influencer med sina 107 000 följare på Instagram.

Men hon och maken Hans Wahlgren är också vad många skulle kalla livsnjutare. Sedan många år tillbaka har de hus i Nerja, Spanien – deras andra hem som de beger sig till när vintern knackar på i Sverige.

Där har de nu befunnit sig i månader – ofta står lyxluncher eller ett dopp i havet på schemat, men nyligen gav Christina beskedet att hon förts akut till sjukhus då hon varit med om en fallolycka i vilken hon bröt benet på tre ställen. Och nu ger hon ytterligare en lägesrapport.

Annons

Christina Schollins besked efter olyckan i Spanien

– Det är nästintill outhärdliga smärtor sedan fem dagar tillbaka. Jag äter smärtstillande, vilket jag inte är van vid. Man måste stå ut med saker och ting som händer i livet och göra det bästa möjliga va den situationen. Det är det jag håller på med nu, berättade Christina för Svensk Dam efter händelsen.

Hans har fått ta över alla sysslor i hemmet då Christina knappt kan röra sig. Men nu kommer Christina läggas in på svenskt sjukhus ett tag framöver – vilket hon menar "borde vara skönt för Hans".

I ett nytt inlägg på Instagram berättar hon:

"Nu är vi på väg hem till Sverige Hans och jag. Ambulans-transport från Nerja till Malaga - byte till rullstol. Jag fick disponera 3 stolar så att jag kunde ha foten i höjdläge. Satte på mig min sovmask så jag kunde slumra en stund", skriver hon.

Tvingas till operation och rullstol

Christina fortsätter:

"Benet svullnar på flyget- därav mitt uppklippta gips som satts ihop med silvertejp! Sjukvårdare är med och kollar blodtryck och syresättning! Mellanlandat i Köpenhamn och skall nu flyga till Arlanda och sjuktransport till Södersjukhuset. Åh så skönt att få komma hem till Sverige och få läkarvård där!!!!!!"

Annons

Nu ska Christinas skadade ben opereras – och vi håller tummarna för att hon reparerar sig snabbt!

"Tre frakturer i ankeln måste justeras och jag får förbereda mig på en lång konvalescens med rullstol! Det måste gå och med hjälp av familj och kära vänner som stöttar mig så fantastiskt kommer jag säkert att klara denna min nya utmaning i livet på bästa sätt."

Foto: TT

Annons