Christina Schollins okända son Peter – därför har han valt bort rampljuset

christina schollin peter wahlgren

Peter Wahlgren tillhör en av Sveriges mest kända familjer, men har valt ett liv utanför offentligheten.
Slå på ljud

Familjen Wahlgren är en av Sveriges kanske kändaste familjer inom underhållningsbranschen. Men en av Christina Schollins barn har valt en helt annan väg - Peter Wahlgren.

Peter bor med sin fru och sin son i Stora Skedvi i Dalarna intill Dalälven, och förutom att han kunde skymtas i Wahlgrens värld för ett par år sedan lever han betydligt mer anonymt än resten av familjen.

Så lever okända sonen Peter Wahlgren

Enligt Schollin insåg Peter tidigt att han inte ville vara i rampljuset. Efter att han som liten hade lärt sig frasen "att vara eller inte vara" tog föräldrarna med honom på hans första teaterföreställning.

– Så såg han pappa Hans på scenen och så frågade jag efteråt: ”vad tyckte du om teatern?”. ”Nej det var inget vidare, de sa ju inte ”att inte vaja”, säger Schollin till Aftonbladet och härmar en barnröst som inte kan säga bokstaven ”r”.

– Så han blev besviken och därför blev han inte skådespelare, säger Schollin och skrattar.

Aldrig varit ett problem

Att sonen har valt att gå en annan väg karriärmässigt än föräldrar och syskon har aldrig varit ett problem, menar hon.

– Det är verkligen inte så att vi har pushat några av våra barn, vi har uppmuntrat deras intresse. Och Peters intresse var inte teater. Däremot är han väldigt musikalisk och spelar piano.

Peter Wahlgren har även själv talat ut om att inte vilja synas offentligt. I ett reportage i Dalarnas Tidningar i oktober 2018 berättade han om valet:

– Jag har aldrig haft något behov av att stå på tiljorna. Vi visar huset nu eftersom det kan vara en bra grej för bygden att lyfta fram hur fint det är här i Skedvi och i omgivningarna, sa han till tidningen då.

Berättade i Skavlan om sin son

Christina Schollin har pratat i Skavlan på SVT om sin okända son.

– Han har blivit brandman. I 27 år jobbade han på bank, och så träffade han en 20 år yngre flicka som var från Borlänge. Han hade fått nog av banklivet. Han flyttade upp till Dalarna, köpte en stor herrgård och fick sitt första barn vid 51 års ålder.

Även Bianca Ingrosso har kommenterat, något sarkastiskt, om sin morbrors val att avstå från offentligheten:

– Vi har en person i familjen som jobbade på bank och nu är han brandman i Dalarna. Peter heter han. Vi skäms över honom, haha. Vi driver alltid om att vi tycker det är pinsamt att vi har en okänd människa i släkten, har hon sagt till SvD.

Foto: TT