Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Christina Schollins tuffa sjukdomsbesked – så hanterade hon det: "Ibland har jag jätteont"

28 maj, 2022, 09:00 
AvSimon Holm Stålhand
Christina Schollin
Christina Schollin. Foto: Joint Academy

Christina Schollin hanterar sin svåra sjukdom – men hennes livsglädje lyser igenom!

Annons
Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/SchollinBrand logo
Kartläggning! Här är hela klanen Wahlgren/Ingrosso/Schollin

Christina Schollin har många strängar på sin lyra. 84-åringen är ett återkommande inslag i den populära tv-serien, Wahlgrens värld och hon är just nu högaktuell med uppsättningen av Macbeth som spelas på Dramaten. Hon har nyligen tackat ja till flera uppsättningar.

– Vi avslutar 18 juni. Men det har börjat släppas till hösten. Jag har tackat ja till att spela under september till mitten av oktober, säger Christina Schollin.

Efter det väntar en efterlängtad semester i paradiset.

– 16 oktober sitter jag på flyget ner till Spanien där vi ska tillbringa hela vintern. Det ska bli så skönt! Jag är klar med att stå på scenen.

Är det dags för pension?

– Nej, nej. Det handlar inte om någon pension. Jag brukar säga att jag ska ägna mig mer åt mina personer. Vad det innebär får vi se.

Christinas tuffa sjukdom

Utöver sitt fullspäckade schema så brottas Christina med en svår sjukdom sedan några år tillbaka.

Annons

Artros.

Det är en sjukdom som hämmar rörligheten i leder och i Sverige lever närmare en miljon människor med sjukdomen, hela 25 procent av alla över 45 år.

– Jag är inte lika rörlig som när jag var ung. Det tar lite längre tid att gå ner för trappor och sånt. Men jag har bestämt mig för att göra det bästa av situationen. Ibland har jag jätteont. Men det finns mycket hjälp att tillgå som underlättar vardagen, säger Christina och fortsätter:

Christina Schollin
Christina Schollin har fått lära sig att hantera sin sjukdom.

– Det jag använder mig av är appen Joint Academy. Det är en applikation till telefonen. Du får hjälp av en fysioterapeut som utvecklar ett program tillsammans med dig. Det behöver inte vara mer än tio minuter om dagen. Det har verkligen fungerat hur bra som helst för mig. Det gäller att sköta om sig och Joint Academy hjälper mig med att kunna njuta av livet.

Annons

Christina – den ofrivillige influencern

I och med Christina Schollins hektiska schema så har det varit av yttersta vikt att hålla sig i trim.

– Jag måste hålla mig i fysiskt och psykiskt trim med tanke på mitt jobb och min familjesituation. Jag vill kunna vara en närvarande mamma och mormor. Jag tror att min familj känner av det. Sedan vill jag använda min plattform och vara en förebild för andra.

Ett sätt att nå ut till människor är Christinas Instagram, där hon är väldigt aktiv. Men det var inte utgångstanken med sin Instagram.

– Någon kallade mig för influencer en gång. Jag fattade ingenting, så jag googlade vad det var för något. När jag förstod vad det var för något så blev jag väldigt glad. Det ville jag vara!

Känner du att det behövs mer glädje i världen?

– Det behövs verkligen mer! Särskilt med tanke på alla hemskheter som pågår i världen. Vi behöver glädje och positivitet. Om jag kan bidra det till andra människor så ska jag göra det! Det finns väl inget bättre än att ge människor glädje? Jag ser det som min livsuppgift, säger Christina Schollin.

Annons