Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Claes Elfsbergs ilska: "Ett land där nästan bara ungdom räknas"

25 jul, 2022, 20:00 
Claes Elfsberg frustration "Ett land där ungdom bara räknas"

Claes Elfsberg är snart aktuell med nytt programkoncept - för seniorer!

Annons
5 saker du inte visste om ”Antikrundan”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Antikrundan”

Claes Elfsberg är ett mycket bekant ansikte för TV-tittarna efter en lång efarenhet som nyhetsuppläsare på SVT:s "Rapport". Det var för drygt 7 år sedan som den uppskattade nyhetsprofilen kastade in handduken och gick i pension. Han avtackades då efter sina många år på public service-kanalen.

Nu gör Claes Elfsberg och SVT-kollegan Marianne Rundström comeback med ett programkoncept kring valet, ett program riktat till seniorer, de som är över 60 år.

När Svensk Damtidning pratar med TV-profilen så uttrycker han frustration över den äldre gruppens brist på representation i samhället.

– Sverige är ett land där nästan bara ungdom räknas. Ålder och erfarenhet är inte något som arbetsgivare frågar efter och för all del inte de politiska partierna heller.

Annons

Claes Elfsberg "De flesta pensionärer idag är väldigt aktiva människor"

Det tidigare nyhetsankaret, som snart är aktuell med ett nytt TV-program riktat till seniorer, fortsätter att beskriva sin bild.

– Den där gängse bilden av en pensionär som sitter i rullstol eller går med käpp, den stämmer inte längre. De flesta pensionärerna idag är väldigt aktiva människor, säger Claes Elfsberg.

Han menar att en kombination av unga och äldre människor i arbetslivet är ett vinnande koncept.

– Det är väl klart att vi behöver unga, entusiastiska, hungriga människor som nyss har gått i skolan och lärt sig det allra senaste. Men vi behöver också erfarenhet och lite äldre människor som har rutin. Kanske lite lugn i kroppen, som vet hur man ska göra. En blandning är alltid bäst, fortsätter Claes.

Foto: TT

Annons