Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Claes Malmberg uppfyllde dotterns önskan – tackade ja till Let´s Dance

21 mar, 2018, 20:00 
AvErika Svernström
Claes Malmberg uppfyllde dotterns önskan och tackade ja till let's dance
På fredag är det premiär för en ny säsong av Let's Dance! Svensk Damtidning har träffat deltagaren Claes Malmberg som avslöjar vad som fick honom att tacka ja till programmet.
Annons

Skådespelaren Claes Malmberg har förvisso medverkat i musikaler och tagit några danssteg hit och dit, men Let´s Dance har tagit honom till en helt ny nivå. Och allt är egentligen tack vare en missuppfattning samt hans yngsta dotters mångåriga önskan; att pappa antingen ska tatuera sig eller vara med i Let´s Dance. Då valde Claes Malmberg det sistnämnda.

När skådespelaren  Claes Malmberg tackade ja till Let´s Dance trodde han i själva verket att han tackade ja till ett annat nöjesprojekt på tv4.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Ja, tv4 varit i kontakt med mig om ett annat projekt så när de ringde trodde jag vi pratade om det. Först efteråt fattade jag att jag hade tackat ja till Let´s Dance. Då ringde jag och sa nej. Sedan ångrade jag mig för det kändes så taskigt. Det är jag glad för, för det är fruktansvärt roligt att dansa.

Claes Malmberg dansar helst med sin tränare Malin Watson
Claes dansar helst med sin tränare Malin Watson och har henne att tacka för att han äntligen uppskattar dans.

När han och tränaren Malin Watson visar smakprov tar han över dansen helt och bär sin tränare hela vägen fram.

Annons

– Vi får ju jämna ut gracerna, stackars Malin kommer ju att få lyfta mig sedan. Det är som att lyfta en hel container.

Hur känns det att äntligen få vara idrottsman?

– Jo det känns väldigt roligt för mig som drömde om att bli fotbollsproffs en gång. Nu kommer jag så när jag kan. För det är verkligen en idrott. Egentligen hade man ju önskar att sportbilagorna var här och ställde frågorna, säger han och ler pillemariskt.

Vad sa barnen?

– Alltså min yngsta dotter, som snart är 14 år, har ju varit på mig sedan hon varit liten om att jag ska vara med. Hon har haft två önskningar – det ena är att jag ska vara med i Let´s Dance och det andra är att jag ska tatuera mig! Då valde jag Let´s Dance.

När dansade du senast innan detta drog igång?

– Jag har ju dansat hjälpligt när jag varit med i musikaler. Dels med steg som jag själv kommit på själv, dels lite koreografi. Men jag har aldrig tyckt att det har varit så där våldsamt roligt. Förrän nu.

Annons

Vad beror det på?

– Det beror på Malin (tränaren, reds anm). Nämen ärligt. När man får ju dansa med en person som har varit i världsklass i sitt yrke är det ju fantastiskt. Och sen är dans väldigt konkret. Du vet när du klarar av det och inte. Sedan är det klart, ska du upp på konstnärliga höjder så är det ju en annan sak. Ja Malin är ju där hela tiden, men hon får ju dansa ner sig själv med mig.

Vad gör du när du har alldeles egen tid?

– Jag har inte så mycket egen tid, men när jag har den så är jag extremt tråkig. Jag bor i en jättestor våning i Malmö, men sitter på en kvadratmeter och ser på fotboll. Eller så ser jag serier på Netflix, för mina barn har kopplat in det till mig. Men mest är det fotboll och allsköns idrott.

Din största last?

– Glass och rödvin. Det går även bra ihop, glass och rödvin. Glass går till allt. Det är så jäkla bra.

Annons

Vilka är dina svagheter här?

– Just nu är det nog att byta riktning riktigt tvärt. När man väl fått upp farten som oceanångare och ska byta riktning, det är riktigt svårt att göra. Jag har inte hittat mina magmuskler än, men de finns här någonstans. Här bakom finns det en superkropp.

Vem skulle du gärna bjuda upp till dans om du fick möjlighet?

– Min mamma dog för fem år sedan, henne hade jag gärna bjudit upp. Vi dansade ofta när jag var liten och hon var lite deppig. Då brukade jag dansa vals med henne. Det skulle jag gärna göra en gång till om jag fick. Men det kanske jag får i himlen, vem vet.

Här är alla deltagare i Let’s Dance! 

Videon kunde inte hittas

Foto: tv4 och IBL

Annons