Claire Wikholm och Morgan Alling fortfarande ovänner: "Har tryckt ner mig – den där skiten"

Claire Wikholm och Morgan Alling

Claire Wikholm och Morgan Alling är fortfarande ovänner efter Stjärnorna på slottet.
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”
1:07

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”

(1:07)

Slå på ljud

Stjärnorna på slottet är ett program där diskussionerna och samtalen ofta letar sig in på det allra mest personliga. Det innebär att deltagarna ofta kommer varandra nära och bildar vänskaper som räcker livet ut.

Men ibland ser vi också det direkt motsatta. Och frågan är om någon konflikt gått så djupt som den mellan Morgan Alling och Claire Wikholm.

Morgan Alling och Claire Wikholm i bråk

Claire Wikholm och Morgan Alling

Claire Wikholm och Morgan Alling – ska ni aldrig bli vänner?

Claire var väldigt kritisk mot Morgan och tyckte att han var självömkande och egocentrisk. Det här lett till mothugg från Morgan – som bar med sig agget även efter att programmet sänts.

– Jag har aldrig varit hackkyckling under hela mitt professionella liv. Jag vet inte varför om jag ska vara ärlig. Men jag är inte intresserad. Jag har gjort program och mobbing och kränkningar och vet hur jag ska separera. Jag vet hur jag ska förhålla mig till det för att inte ta det personligt, har Morgan sagt i en intervju med SVT i efterhand.

Morgan gick så långt att han inte ville ha någon kontakt med Claire efter programmet.

– Vi har ingen relation nu. Jag är inte intresserad. Jag har levt med hustrumisshandlare och människor som tryckt ner mig. Nu har jag lämnat det där. Jag älskar att prata med människor om livsöden, men den där skiten? Jag känner igen typen: man är väldigt gullig, snäll och söt. Sedan slår man. Sedan ber man om ursäkt. Jag har sett det lite för ofta. Så väljer hon att leva men jag kommer inte att umgås med den typen av människor. Det var därför jag slutade på Dramaten också. Så fungerar det i alla starka hierarkier, säger Morgan i intervjun.

– Jag blev besviken över att en person som jag beundrat inte hade den glorian.

"Har inte träffat honom"

Inte heller Claire har gjort någon ansats för att reparera relationen.

– Jag har inte träffat honom. Ifall jag träffar honom kanske jag skulle säga ”hej” i alla fall, har hon sagt i en intervju med Aftonbladet.