Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Clara Kristiansen: Den blodiga kampen mellan schlagerdrottningarna måste få ett slut

25 jul, 2023, 15:30 
AvClara Kristiansen

Clara Kristiansen ställer de 5 största svenska schlagerdivorna emot varandra.

Annons

Det är vida känt att alla kvinnor är i ständig konkurrens med varandra. Deras relationer präglas av avund och deras enda drivkraft är rivalitet. Allt de gör, gör de för att de vill vara överlägsna annat kvinnfolk. Detta vet vi för att män har sagt att så är fallet. Tjejer kan inte vara kompisar, de är fiender och har alltid en dold agenda.

Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!Brand logo
Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!

De gamla schlagerdrottningarna är givetvis inget undantag. En gång i tiden tävlade de i Melodifestivalen, nu tävlar de mot varandra. Tidningarna är fyllda av rubriker om deras desperata utspel. De köper lyxiga hus, förlovar sig och skryter om sina barns framgång. Allt för att räknas som den just nu mest framgångsrika Mellostjärnan emeritus i Svea rike.

För att kampen äntligen ska avgöras och klorna kunna fällas in har jag tagit mig an uppdraget att sammanställa damernas insats och en gång för alla kora en vinnare. De som deltar är Pernilla Wahlgren, Carola Häggqvist, Charlotte Perelli, Anna Book och Lotta Engberg.

Annons

Musik

Pernilla och Anna får nog anses vara något av one hit wonders med Picadilly Circus respektive ABC, om man inte räknar Jag vill om du vågar och Samba Sambero, vilket mycket få människor gör. Perelli och Engberg har dubbelt så stora kataloger, det vill säga två kända låtar var och båda har faktiskt vunnit Melodifestivalen. Trots detta tar Carola hem det hela med en jordskredsseger då hon är trefaldig vinnare, och är den enda i gänget som ens haft tillräckligt många låtar för att släppa en samlingsskiva. I sanningens namn är hon nog den enda som haft tillräcklig många låtar för att släppa en B-sida.

Längd

Här är det faktiskt ingen av kvinnorna som briljerar. Anna är 154 cm kort, Pernilla bara ett halvt äpple högre med sina 157 cm och den enda som ens kommer över 170-strecket, och därmed vinner, är Lotta Engberg. Men visst är det lite märkligt att de är så korta? Vad är det egentligen i vattnet i green room?

Bostad

2018 utfärdade staten en förordning om att alla som någonsin sjungit schlager måste köpa tomt och bygga sig en så kallad lyxvilla. Jag orkar inte riktigt räkna ut vem som har flest kvadratmeter i sin ägo, dels för att jag är dålig på huvudräkning och dels för att jag blir deprimerad av bara tanken när jag skriver detta i en studentlägenhet på 24,9 kvadrat. Men det jag kan säga med säkerhet är att två hus är fler än ett och därför vinner Perrelli och Wahlgren som har kompletterat sina lyxvillor med semesterhus i Marbella.

Annons

Civilstatus

Flera av stjärnorna har berättat om sina stora kärlekar. Anna har sin Roberto, Pernilla sin Christian, Charlotte sin Anders, Lotta sin SPF-vägrande doktor. Carola vinner dock, eftersom hon slipper leva med en man.

Carola kastar en krukväxt, blomma under en tävling tillsammans med programledaren Pernilla Wahlgren under tisdagens Allsång på Skansen.

Star quality

Alla kvinnorna besitter sin egen alldeles unika charm. De har utstrålning så det står dem upp över öronen och de verkar vara som gjorda för att stå i rampljuset. Men vad är väl stjärna utan en liten dos av megalomani? Carola och Anna Book tar hem den här.

När delmomenten adderas står det alltså klart att kvinnan på täppan, föga förvånande är Carola Häggkvist. En välförtjänt förstaplats för en kvinna som stått på scen i fyrtio år. Och ett välkommet avslut på dessa kvinnors hätska maktkamp.

Så om ni nu skulle se dessa personer vara trevliga mot varandra i något sammanhang är detta såklart inte ett tecken på att kvinnor kan vara vänner och stötta varandra, utan helt och hållet min förtjänst.

Annons