Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Colin Nutleys besked om äktenskapet med Helena Bergström – efter 30 år som gifta

15 maj, 2024, 15:00 
Colin Nutley och Helena Bergström
TT
Colin Nutley och Helena Bergström berättar om sitt beslut kring äktenskapet.
Annons

Kärlekssagan mellan Helena Bergström och Colin Nutley fick en stökig start. De träffades 1990, när de skulle spela in filmen Black Jack.

Helena Bergströms stilresa genom årenBrand logo
Helena Bergströms stilresa genom åren

Colin Nutley och Helena Bergström har fattat beslut

Då var Colin gift med en annan kvinna – och hade ett barn. Helena och Colin gästade Malou von Sivers i TV4 för att berätta om hur kärleken växte fram.

– Jag var gift och bodde i England med en svensk fru och med en son. Så det fanns ingen diskussion med mig själv att det skulle vara mer än att jag gillade Helena och hennes personlighet. Jag tänkte inte på det sättet, säger Colin.

Men det förändrades snabbt. Trots att det skiljde 20 år mellan Helena och Colin var bandet mellan dem så pass starkt att det inte gick att förneka. 1991 tog Colin ut skilsmässa och började ett nytt liv med Helena.

Annons

Paret har två gemensamma barn, Molly och Tim Nutley. Dessutom har de gjort ett svåröverskådligt antal filmer ihop.

Det här har väckt en del tissel och tassel i branschen – men Helena och Colin har beslutat sig för att bortse från detta.

– Du fattar ett beslut i livet. I mitt fall träffades vi under en filminspelning. Vi gick igenom en tuff tid. Jag hade ansvar gentemot min dåvarande fru, Gunilla. Men jag blev kär. Jag är fortfarande kär i henne. Och jag älskar att jobba med henne. Vill du inte se Helena i varje film jag gör, gå inte på dem, för hon kommer att vara med, säger Colin.

Helena Bergström: "Ta någon annan"

Helena berättar att hon kan tröttna på fördomarna.

– När vi jobbar tillsammans är man ”frun”. Och folk tog för givet att jag är hans musa, det har det stått väldigt ofta. Vi skapar ju varandra historier tillsammans. Han insisterar på att ha mig i huvudrollen. Det är flera gånger jag har sagt: ”Ta någon annan, så blir vi inte så hårt åtgångna”. Men då säger han: ”Det vill inte jag”, säger hon.

Annons