Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Cornelia Jakobs plötsliga utspel i sändning i natt väckte starka reaktioner – programledaren mållös

13 maj, 2022, 05:31 
Cornelia Jakobs

Det var ett oväntat drag av det svenska Eurovision-hoppet...

Annons
Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i MelodifestivalenBrand logo
Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen

Igår var det Sveriges tur att strida om en plats i den stora Eurovision song contest-finalen. Hoppet låg i stjärnskottet Cornelia Jakobs med låten Hold me closer – och som hon briljerade!

Hon säkrade en plats i finalen, och är nu med och tävlar om att kamma hem hela tävlingen. Det var minst sagt en aningen tagen Cornelia Jakobs som mötte pressen sent inatt, och hennes agerande framför kamerorna fick publiken att reagera.

Blev buren av programledaren

Efter sändningen deltog Cornelia Jakobs på en pressträff, som Expressen filmade, för att svara på frågor och även lotta fram sin startplats i finalen. Man kan lugnt säga att känslorna var utanpå...

Cornelia Jakobs får frågan om hur det känns att ha sådant stöd, och efter ett känslosamt svar om alla glädjekänslor i kroppen brister hon ut i tårar.

Det är då dags för henne att gå upp och dra lott, lotten ska avgöra vilken halva av startfältet Sverige kommer placera sig i på lördag. Då gör hon det oväntade.

Annons

Hon reser sig från bordet, och slänger sig i programledarens famn, med benen runt honom så att han bär henne. Han utbrister i ett rop, och börjar sedan promenera med Cornelia till lottdragningen.

Under tiden har han svårt att formulera sig, och stammar fram några ord medan en tjoande Cornelia klamrar sig fast runt honom.

– Nu gör vi det här tillsammans, säger Cornelia på engelska till programledaren, och syftar på att ta en lott. Han svarar att han inte får hjälpa till, något som Cornelia inte uppskattade.

– Jag vill att du tar den andra (andra halvan av startfältet, reds. anm), säger Cornelia upprepade gånger.

– Oh my gosh... säger programledaren som är märkbart tagen av stunden.

– Jag kan inte säga nånting, fortsätter han.

– SÄG NÅGONTING! utbrister Cornelia och skrattar, och tar till med en udda metod...

Cornelia Jakobs

Tvingar ner honom på marken

Hon gör en låtsaspistol med händerna som hon placerar vid hans tinning.

– Om du föreställer dig att jag har en pistol här, ett...två... på tre kommer jag skjuta, välj en, säger Cornelia skämtsamt och publiken brister ut i ett gapskratt.

Annons

– Jag hade föredragit pistolen faktiskt, svarar programledaren som vägrar välja en lapp, förmodligen för att det är emot reglerna.

Cornelia tittar upp på publiken med en tokig min.

– Nej, det finns ingen pistol, svarar hon och räknar ner.

– ETT, TVÅ, TRE: VÄLJ EN! ropar Cornelia Jakobs, fortfarande buren av programledaren, som fortfarande vägrar.

– Pang! säger hon och låtsas skjuta, och blir nedsläppt på marken igen.

Hon tvingar då ner programledaren på marken, så han försvinner ur bild, eftersom han är "död". Han börjar med att ställa sig på knä, men det var hon inte nöjd med. Programledaren stammar fram några ord, men blir tystad av Cornelia.

– Hysch! Du är död! säger hon och publiken skrattar hjärtligt.

Till slut väljer hon en lapp själv, och det blir som önskat i den andra halvan av startfältet! Hon tjoar och tjimmar, och high-fivear programledaren som rest sig från marken.

– Jag kan inte ens dö på sättet jag själv vill, det är galet, säger programledaren på skoj när Cornelia lämnar scenen.

Cornelia Jakobs tar verkligen tillfället i akt och spexar till det framför kamerorna, och vi önskar henne all lycka till på lördag!

Cornelia Jakobs

Foto: TT

Annons