Cornelia Jakobs tvingas till drastisk åtgärd – precis före Eurovision

Cornelia Jakobs

Cornelia Jakobs uppträder.

Tonello Abozzi

Cornelia Jakobs får munkavle, bara dagar före Eurovision...

Sent under måndagskvällen spelade Cornelia Jakobs det svenska bidraget till Eurovision, Hold me closer, för fansen i Turin.

Jakobs bidrag har utvecklats till en fansfavorit och fanklubbar från ett 40-tal länder har röstat fram ”Hold me closer” som årets favoritlåt. Det skapar en hel del hajp kring 30-åringen och under veckan som gått har hon gjort överr 100 intervjuer under Eurovision song contests invigning! Hon har genomfört intervjuerna över telefon, videosamtal och öga mot öga med journalister från hela Europa.

Det är inte så konstigt att hon då blir trött av allt. Aftonbladet rapporterar om att Cornelia Jakobs ställde in en stadsvandring som skulle ta plats under måndagen – och under tisdagen var det tyst från hennes sida och hon vägrar prata med pressen.

Cornelia Jakobs i glädjevrål

Cornelia Jakobs får nog vänta med glädjevrål...

Därför vägrar Cornelia Jakobs prata

Men det fullspäckade schemat och alla intervjuer har börjat ta ut sin rätt, och nu kommer skräckbeskedet för fansen. Cornelia Jakobs röst har börjat ta stryk från allt prat. Därför valde de att "sätta munkavle" på stjärnan och alla intervjuer ställs in.

Men Jakobs ställde trots det upp på en intervju med Aftonbladet – via sms. Där ger hon också lugnande besked.

”Bra med tanke på hur intensivt det är. Men man bli trött av att prata, det är det värsta för rösten, så i går kväll kände jag att jag skulle behöva en dag av röstvila så att jag är fit for fight för i morgon. Känns redan bättre”, skriver hon.

Talförbudet över

Men enligt den svenska delegationen så är nu "talförbudet" över.

– Under tisdagen tog Cornelia en time out från intervjuer för att kunna vara i bästa möjliga form under de viktiga repen idag och semifinalen imorgon. Hon gjorde ett sextiotal intervjuer bara under öppningsceremonin och hade ett sent framträdande i Eurovillage i måndags kväll. Som artist, och dessutom med det tryck hon har på sig som en av favoriterna, är det alltid viktigt att förbereda sig genom att vila ordentligt – även rösten, säger Lotta Furebäck, delegationschef för Sverige enligt SVT.

Under onsdagen väntar två genrep inför Cornelia Jakobs semifinal, inklusive det viktiga juryrepet, som bedöms av Europas jurygrupper. Därefter väntar sändningen av semifinalen, torsdag 12 maj 21.00 i SVT1.