Cowboy-Lailas förvandling efter tragedierna

Mette-Marits före detta styvmor, cowboy-Laila, har lidit av sjukdomar i många år men ser nu ut att vara på bättringsvägen.

Mette-Marit hade en ansträngd relation med sin pappa Sven O Høiby innan han gick bort 2007 – han var en skandalernas man som hade problem med alkohol och gjorde avslöjanden om sin egen dotter mot betalning. Han hade dessutom en omtalad relation med Laila Preikschas Nygjerdet, mer känd som Cowboy-Laila.

Och Cowboy-Laila har levt ett minst sagt lika tufft och färgstarkt liv som Mette-Marits pappa – men nu ser hon ut att må bättre. Countrystjärnan, som har hunnit fylla 76 år, har lidit av många krämpor de senaste åren. Hela förra året spenderade hon i stort sett i en sjukhussäng då det upptäcktes att hon hade haft Hepatit C i 30 år, vilket hade brutit ned hennes kropp och lever. Laila klarade i stort sett ingenting själv, men fick mycket hjälp.

– Jag har få, men goda vänner, säger hon till norska Se og Hør.

Fick dyr medicin

För att friskna till fick countrysångerskan medicinen Epcluza – som kostar en miljon norska kronor för en tremånaderskur. Det fungerade, men läkemedlet gjorde henne magen och hon kände inte igen sig själv i spegeln. Därför vände hon sig till en plastikkirurg och fick genomgå laser- och botoxbehandling. Laserbehandlingen gjorde först att det översta lagret i hyn i ansiktet brändes bort, och när det hade läkt var hon mycket nöjd med resultatet.

– Jag ser ju ut som en 50-åring, säger Laila till den norska tidningen som fick följa med på operationen. Hon fortsätter:

– Jag är otroligt nöjd med ansiktet, men kommer inte att operera kroppen. Den kommer ingen annan att se ändå, skrattar hon.

Såhär såg stjärnan ut före och efter:

Foto: TT, Youtube.