Curre Lindströms hemska tid med 38 år yngre flickvännen: "Gråtit inombords"

Curre Lindström

Curre Lindström har genomgått en pärs med flickvännen Wannarot vid sin sida.
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
0:54

Efter reklamen: 8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

(0:54)

Slå på ljud

Curt ”Curre” Lindström är ett stycke nordisk idrottshistoria. Han är en av få som lyckats med bragden att bli älskad i två hockeynationer som egentligen är bittra rivaler till varandra: Sverige och Finland. Inom loppet av ett decennium förde han nämligen både Tre Kronor och Leijonaat till VM-guld som förbundskapten.

Curre Lindström om svåra sjukdomen

Sedan tolv år tillbaka tillbringar Curre majoriteten av sin tid i Hua Hin, sydväst om Bangkok. Det är ett behagligt liv tillsammans med kärleken Wannarot – med ett undantag.

I en intervju med Aftonbladet berättar Curre om sin kamp med nervsjukdomen polyneuropati.

– Jag har gråtit inombords många gånger. Men nu håller jag sakta på att lära mig att leva med det, säger Curre.

Sjukdomen leder till sådana smärtor att den vanligtvis så pigge Curre inte kan spela golf eller ta joggingrundor. Han har till och med problem med att gå.

– De gjorde alla undersökningar som finns och svaren var desamma. De säger att sjukdomen oftast hör ihop med diabetes, vilket jag aldrig haft. Men det kan även vara ärftligt och jag vet nu att min mamma hade det. Så det är vad det är. Det går inte att bota eller skruva tillbaka tiden. Det är något nytt jag får lära mig att leva med, säger Curre.

Tack och lov kan Curre räkna med stöd och uppbackning från flickvännen Wannarot. Hon är 43, alltså 38 år yngre än Curre.

Curre Lindström och sin flickvän

Det är en åldersskillnad som lett till att både Curre och Wannarot känt sig uttittade när de är i Sverige.

– När man går på Ica kommer herr och fru Eriksson med likadana overaller, och så ser de oss. De vänder sig om och håller nästan på att ramla ihop. De tänker: ”Vilken jäkla snuskgubbe och vilken jäkla slampa”. Det känns så. Ingen har sagt det direkt till mig, men det känns som det svenska tänket. Det ska inte vara en sån åldersskillnad, säger han.