Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Curre Lindströms känslomässiga mottagande i Finland – hyllar sin frus stöd efter obotliga sjukdomen

19 maj, 2022, 17:00 
AvSimon Holm Stålhand
Curre Lindström och hans fru Wannarot.

Svensken som har blivit legendarisk i Finland. Men under ytan har han det tufft...

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Curre Lindström, 81 är den svenska ishockeytränaren som är älskad av både svenskar och finnar.

Han har vunnit både VM-guld och VM-silver som förbundskapten för Tre Kronor på 1980-talet. Därefter blev han en evig ikon i grannlandet Finland, då han ledde dem till nationens första VM-guld i Globen 1995.

När Tre Kronor slog Finland med 3–2 på straffar i ett fullsatt Nokia arena under hockey–VM i Tammerfors var Curre Lindström på plats – och hyllades stort av publiken när han visades på jumbotronen.

Curre Lindström med sin fru Wannarot
Curre Lindström med sin fru Wannarot.

– Ibland tycker jag det är genant med såna saker, men de visar också en uppskattning. Det är ett kvitto på att jobbet var godkänt, säger han till Sportbladet.

Curre hyllar sin fru

När tränarkarriären var över för Lindström så flyttade han till Hua Hin, Thailand. Där träffade han sin fru, Wannarot som är 39 år yngre än han själv. Hon har varit ett stort stöd i hans liv. För Curre Lindström fick nyligen den obotliga nervsjukdomen polyneuropati.

Annons

Det har påverkat hans balans, vilket syns då han använder en krycka för att ta sig fram.

Sjukdomen gör att nerverna i fingrar och ben sakta dör, vilket påverkar hela hans muskelfunktion. I dagsläget finns det inget botemedel. I en intervju med Aftonbladet berättar 81-åringen om den tuffa tiden – men det fantastiska stödet från sin fru, Wannarot.

– Ja, utan henne skulle jag inte klara mig här. Hon är underbar. Hon gör allt det jag inte kan göra. Hon kör bilen, då mina fötter inte längre funkar för att göra det. Men jag kan köra moppe. Händerna har fortfarande kraft att gasa och bromsa.

Annons