Curt-Eric Holmquist har dött – Lotta Engberg i sorg: "Hjärtat blöder"

Curt-Eric Holmquist har dött – Lotta Engberg i sorg: "Hjärtat blöder"

Den folkkära tv-profilen Curt-Eric Holmquist har tragiskt gått bort i cancer 73 år gammal, bekräftar familjen för Göteborgs-Posten.

Det var på tisdagseftermiddagen som Curt-Eric Holmquist somnade in efter en kamp mot akut myeloisk leukemi, bekräftar hans familj för Göteborg-Posten. Han blev 73 år gammal.

Curt-Eric Holmquist var pianist, dirigent och kapellmästare. På 1980-talet slog han igenom i Go’morron Sverige och han har även gjort sig berömd i "Lotta på Liseberg", och det var även han som skapade det populära programmet.

Lotta Engbergs sorg – Curt-Eric Holmquist har gått bort

Lotta Engberg, som kom den omtyckta tv-profilen och kollegan väldigt nära, har nåtts av nyheten och sörjer nu hans bortgång.

– Han har varit en stor, stor mentor och vän i alla år. En sådan man kan ringa mitt i natten och fråga och prata om allt, säger hon till Göteborgs-Posten och fortsätter:

– Hjärtat blöder och alla tankar går till hans fru och hans dotter.

Curt-Eric Holmquist och Lotta Engbergs relation

Lotta Engberg och Curt-Eric Holmquist träffades första gången 1984 i samband med Melodifestivalen. Hon körade och han var kapellmästare.

Men ännu närmre blev de när de startade Lotta på Liseberg.

– De fem första åren var det bara Curt-Eric och jag som gjorde det, sedan blev det tv och då blev det fler, berättar hon.

För några år sedan så valde Curt-Eric att sluta i programmet. I en intervju med Aftonbladet från 2014 så berättade Lotta att hon tidigare sagt att hon slutar om Curt-Eric slutar. Men Lotta fortsatte trots allt.

– Även om jag hela tiden sagt att den dagen Curt-Eric Holmquist slutar ska jag också göra det, men det är så roligt, så jag kan inte, sa hon då Aftonbladet.

Foto: TT