Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Då begravs Barbro "Lill-Babs" Svensson

30 apr, 2018, 09:00 
Av
Barbro "Lill-Babs" Svensson gick bort den 3 april 2018. Den 28 maj begravs hon i Järvsö kyrka. Dagen före, den 27 maj, hålls en minnesgudstjänst för allmänheten i Storkyrkan i Stockholm.
Annons

Artisten Barbro “Lill-Babs” Svensson startade sin karriär redan i början av 1950-talet och 1959 kom hennes stora publika genombrott med ”Är du kär i mej ännu Klas-Göran?”.

Men i samband med sin 80-årsdag blev artisten inlagd på sjukhus. Där visade det sig att “Lill-Babs” drabbats av cancer.

Barbro lill-babs svensson

Nu är det klart när och var den folkkära artisten kommer att begravas. I den dödsannons som publicerades under lördagen framgår det att begravningen kommer att ske måndagen den 28 maj i Järvsö kyrka.

Dödsannonsen är undertecknad av “Lill-Babs” döttrar Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson. Bild: IBL Bildbyrå

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Michael Skoglund, vid Michael Skoglund begravningsbyrå, säger till Aftonbladet att runt 500 personer är inbjudna till begravningsgudstjänsten.

Annons

– Vi tror att det kommer bli mycket folk i Järvsö, det ser så ut, säger Michael Skoglund till Aftonbladet.

Minnesgudstjänst i Storkyrkan

I dödsannonsen uppmanar familjen alla att respekterar reserverade platser i samband med begravningen och ”visa hänsyn i Barbros anda”.

Dagen innan begravningen, den 27 maj, kommer det ske en minnesgudstjänst i Storkyrkan i Stockholm klockan 14.30 dit allmänheten är inbjuden.

Av: Helena Sjögren

Artikeln publicerades först på Hemmets.

 

Annons