Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Då begravs Lasse Berghagen – Malin Berghagens ord om begravningen

06 nov, 2023, 09:25 
Lasse Berghagen begravs den 20 november i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.
Annons

Den 19 oktober kom det tragiska beskedet att Lasse Berghagen gått bort. Under sin karriär hade han blivit en av Sveriges mest folkkära artister och skapat en oförglömlig låtskatt.

Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammalBrand logo
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

Dottern Malin Berghagen har i flera inlägg på sin blogg hyllat sin älskade pappa, varit öppen med sin sorg – och skrivit om den kärlek som Lasse under åren fyllt hennes hjärta med.

”Som Kristin sa så fint, att kärleken dom gav till sin publik vänder i deras hjärtan och strålar nu tillbaka till oss som är kvar i alla dessa meddelanden, artiklar och hyllningar på tv”.

Malin Berghagen och Lasse Berghagen
Lasse Berghagen gick bort den 19 oktober.

Malins ord om begravningen

När Lasse dog började familjen genast planera hans begravning. På sin blogg skriver Malin att hon några dagar senare fick höra ”ni har fyra veckor på er”, något som kändes märkligt att höra.

Annons

Samtidigt har hon känt att planeringen på något sätt blivit någon av en räddning för att bearbeta sorgen och oron. Att ha saker att göra gör det lättare att hantera sorgearbetet.

”Fyra veckor till att få ihop en begravning inte bara till vår pappa utan till hela svenska folkets teddybjörn. Men på något sätt så har planering och struktur varit lite av en räddning igenom oro och sorg. Att bli paralyserad hjälper ingen. Framför allt inte dig själv. Det har jag lärt mig den hårda vägen genom två rätt stora trauman som gäller dödsfall i mitt liv, nu tre med min pappa”, skriver hon.

Då begravs Lasse Berghagen

Malin skriver vidare att det är viktigt att fokusera på andra grejer, som att hjälpa sina barn att handla eller ta hand om hönsen. Det handlar inte om att fly smärtan, utan om att fortsätta leva.

”Så även om jag och lilla syster Maria gav varandra en blick av oj... när orden kom till oss om de fyra veckorna för vi visste vad vi hade framför oss är det också en del av sorgearbetet. Någon slags räddning ur smärtan. Att fokusera på en sista hyllning, ett vackert farväl och all kärlek vi känner”.

Lasse Berghagen begravs den 20 november i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.

Lasse Berghagen
Lasse Berghagen begravs den 20 november i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm.

Foto: TT

Annons