Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dålig stämning i Nyhetsmorgon efter profilens ord: "Brusade upp – kunde inte låta bli"

12 jul, 2023, 14:00 
Nyhetsmorgon

Jonas Strandberg berättar själv om den spända ordväxlingen i Nyhetsmorgon.
– Jag brusade upp, säger komikern.


Annons

Fredrik Strage är en legendar inom svensk musikjournalistik. Han är heller inte rädd för att säga sin mening – även om det lockar fram upprörda känslor.

Så var fallet när Fredrik bjöds in till Nyhetsmorgon för att diskutera den amerikanska världsartisten Taylor Swift, som nästa år ska uppträda i Sverige för första gången.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Dåliga stämningen i Nyhetsmorgon – bråk om Taylor Swift

Fredrik sitter mittemot Jonas Strandberg, komiker, podcastare och Taylor Swift-fanatiker. Stämningen är inte topp när Fredrik plötsligt börjar begå ett mindre karaktärsmord på Taylor.

– Det fanns en längtan efter en artist som är mindre extrem. Som är väldigt, väldigt vanlig. Jag skulle kunna se hennes ansikte på en sån där lapp man får i brevlådan: "Hej, jag har sålt en lägenhet i ditt bostadsområde. Kontakt mig för en kostnadsfri värdering". Jag gillar låtarna, men jag tycker bara att hon inte har någon karisma. Jag uppfattar det som poängen med fenomenet Taylor Swift, säger Fredrik i Nyhetsmorgon.

Annons

Jonas bjuder snabbt på en giftig replik.

– Du lyssnar på Dollystyle, Fredrik, säger Jonas och lockar fram skratt från programledarna Axel Pileby och Maria Forsblom.

Fredrik svarar:

– Dollystyle känns dock mycket mer extrema. Där är det plastiga i fokus. Här har vi en plastighet som försöker verka autentisk.

– Det banala och opersonliga kommer alltid att tilltala fler människor, eftersom det finns fler människor som är ganska banala och opersonliga.

"Jag brusade upp"

Stämningen blir sedan märkbart stel när Fredrik vänder sig direkt till Jonas och frågar om han skulle känna igen Taylor ifall hon dök upp på en lägenhetsvisning.

Svensk Dam har varit i kontakt med Jonas, som helt uppenbart fortfarande är påverkad av ordväxlingen.

– Som Swiftie är man van vid att försvara sin musiksmak i olika sammanhang. Trots det kunde jag inte låta bli att brusa upp när Fredrik kritiserade Taylor, sådär i direktsändning. Men det kanske kan vara bra med lite mörk energi i Nyhetsmorgon ibland.

Annons