Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här ryker TV4-profilerna ihop medan kamerorna rullar – och kollegerna blir helt paffa

20 feb, 2024, 14:00 
Rania Shemoun Olsson, Martin Järborg, Matilda Boza och Anders Pihlblad
I direktsända Nyhetsmorgon kommer programledarna plötsligt inte överens – och börjar diskutera vilt!
Annons
5 saker du inte visste om Matilda BozaBrand logo
5 saker du inte visste om Matilda Boza

Nyhetsmorgon är programmet som blandar högt med lågt – allt i ledning av de färgglada profilerna som blivit som en liten familj!

Ja, under åren har Nymo-gänget nästan utvecklat som en syskonrelation med varandra och den får vi se glimtar av även när kamerorna rullar.

Så är fallet under måndagens sändning. Plötsligt hamnar Matilda Boza, 32, och Anders Pihlblad, 55, i en vild diskussion!

Kollegerna inte överens i Nyhetsmorgon

Varje gång Matilda dyker upp i Nyhetsmorgon jublar tittarna på sociala medier. Hon är alltid en välkommen överraskning!

Egentligen är hon nyhetsankare på TV4 men ibland hoppar hon in som programledare i morgonprogrammet och förra sommaren var hon vikarie.

Och nu har Matilda alltså gjort ytterligare ett gästspel, denna gång med Anders vid sin sida. Att de kommer överens är tydligt.

Annons

Ja, kollegerna är tillräckligt nära för att också kunna visa att de inte tänker lika om allt. Och en av frågorna som separerar dem är... knäckebröd.

Det kan låta märkligt vid första anblick men det finns en naturlig anledning till att ämnet kommer på tal, i direktsänd tv.

Under måndagen var det nämligen knäckebrödets dag där mathistorikern Richard Tellström var på plats för att berätta lite om knäckebrödets historia.

Men vi fick också reda på profilernas egna knäckebröd-preferenser, där Matilda och Anders alltså tänker olika.

Matilda Bozas och Anders diskussion

Allt utmynnar i en intensiv diskussion, dock hela tiden med glimten i ögat:

– Vi kan väl också säga att det har varit ganska dålig stämning här i studion mellan mig och Matilda ända sen 05.48, för vi är inte överens om det här, på vilken sida man ska smöra, vad tycker du?, säger Anders.

Annons

Matilda är snabb med att ge replik:

– Precis. Det finns ju två sidor av ett knäckebröd. Det finns ju undersidan som är platt och lite tråkig och så finns det en underbar hålig sida där man gärna brer på lite smör.

Matilda Boza och Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon-studion
Matilda Boza och Anders Pihlblad står på olika sidor i knäckebröd-frågan!

Under diskussionen tittar Rania Shemoun Olsson och Martin Järborg roat på med stora ögon – det är ju inte varje dag kolleger diskuterar så här!

Tillbaka till sakfrågan.

Matilda är alltså "team hålig", Anders "team platt". Och när tittarna får säga sitt i en omröstning på Nyhetsmorgons Instagram kan man se att Anders är i majoritet. 65 procent tycker att man brer på platta sidan, 34 procent håliga och 2 procent helt utan smör.

Vad säger man, smaken är som...

Foto: Skärmdump TV4Annons