Dan Eliasson om privatlivet: "Jag har varit stökig"

Dan Eliasson om privatlivet: "Jag har varit stökig"

Dan Eliasson har skapat skandal. Här är förklaringen till hans stökiga liv.
Det här är Patrick Sommerlath
Slå på ljud

Dan Eliasson har blivit rubrikernas man den senaste tiden. Hans resa till Las Palmas under julhelgen ledde till krav på att han skulle lämna sin roll som MSB:s generaldirektör.

Det gjorde också Dan, som torde vara van vid hetluften. Han har blivit ifrågasatt offentligt förut – även när han var rikspolischef.

Men vem är egentligen mannen bakom rubrikerna? Dan Eliasson gav sin troligen mest intima intervju med Expressen-reportern Pascal Engman.

Dan Eliasson om privatlivet

Dan Eliasson

Dan Eliasson var en stökig ungdom.

I den berättade Dan om sin ganska utlevande uppväxt.

– Jag var rätt stökig, hade en vild ungdom, en rolig ungdom i många avseenden. Jag och några kompisar var halvgalna. Gjorde roliga men ibland dumma saker. Vi killar, framför allt, blir lugnare med åren. Jag voltade med en bil, precis när jag fått körkort. Motorhuven var inkörd i kupén. När jag har varit ute och rest har jag flera gånger hamnat i riktigt hotfulla situationer där vapen och knivar varit tillhyggen. Det har varit riktigt besvärliga situationer, där jag blivit hotad med vapen, sa Dan.

"Jag har gått på ett antal nitar"

Men så kom kärleken, och med den, livsförändringen.

– När jag träffade min nuvarande hustru tog livet en annan vändning. Då ville jag vara mer ordningsam och ansvarstagande för att förtjäna hennes förtroende. Vi stötte på varandra i Uppsala av en händelse för 30 år sedan när vi pluggade. Och som kungen och drottningen säger: "Det sa klick".

Dan beskrev också hur han fått allt svårare att lita på andra, i takt med att han blivit äldre.

– Jag har gått på ett antal nitar i livet. Då blir man misstänksam, är inte så öppen som man borde vara. Det kan finnas osäkerhet till vissa människor. Det är klart att det funnits personer som svikit en, svikit löften och relationer.

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån

LÄS MER: Hemliga sällskapen runt kungen – ritualer, kvinnoförbud och maktspel