Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dan och Anders Ekborg har slutat umgås – har ingen kontakt

04 nov, 2022, 11:30 
Dan Ekborg, Anders Ekborg och Emma Ekborg

Anders Ekborg har inte umgåtts med Dan Ekborg på evigheter.
– Nej, det var längesen, säger han till Hänt.

Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Bröderna Dan och Anders Ekborg har haft framträdande roller i både filmer och teateruppsättningar. Under åren har de synts mycket i offentligheten och blivit två välkända namn.

När det vankas jul syns de extra mycket – inte minst i den omåttligt populära och kultförklarade filmen ”Tomten är far till alla barnen”, där båda spelar karaktärer som citeras än idag.

– Det var för mycket gröt alltså. Jag har inte ätit gröt sen dess. Det är ett av mina mest stående minnen från inspelningen, sa Dan Ekborg när han berättade om alla omtagningar vid middagsbordet under inspelningen.

Dan Ekborg om skilsmässan från Emma Ekborg

Förra året meddelade Dan Ekborg och Emma Ekborg att de går skilda vägar efter fem år som gifta. Då hade de drygt två år tidigare skickat in en skilsmässoansökan som de sedan avbröt.

Annons

Under processen hade Emma flyttat tillbaka till Sundsvall och när den nya skilsmässoansökan skickades in var det just avståndet som spelat en stor roll i att det tagit slut.

– Vi är jättegoda vänner, det är inget problematiskt alls med det. Det är bara det att det är långa avstånd, covid, det är svårt att hålla ihop bitarna. Det är det enda, sa Dan Ekborg till Expressen.

Dan Ekborg och Emma Ekborg
Dan Ekborg och Emma Ekborg gick skilda vägar förra året.

Dan och Anders Ekborg har slutat umgås

Anders Ekborg har i sin tur haft fullt upp med musikalen Så som i himmelen och Netflix-serien Folk med ångest. Nu är han dessutom aktuell med julföreställningen En stilla natt.

Det hektiska schemat och Dans familjesituation har gjort att bröderna inte firat jul tillsammans på evigheter. Det berättar Anders för Hänt och säger att han inte umgåtts med brodern på ett bra tag.

– Nej det var länge sedan. Han har ju haft olika familjer så det var ett tag sen. Men det är på tiden att vi gör det, säger Anders och fortsätter:

– Man jobbar ju på så olika håll så att vi har inte hörts på ett tag, men vi får se till att göra det till jul.

Anders Ekborg
Anders Ekborg.

Foto: TT

Annons