Daniel Norberg vann Masked Singer Sverige – så gjorde han för att hålla allt hemligt

Komikern Daniel Norberg vann Masked singer Sverige 2021. Nu berättar han om knepen för att hålla identiteten hemlig.

Komikern Daniel Norberg vann den första säsongen av Masked Singer Sverige 2021. Nu berättar han om knepen han tog till för att inte bli avslöjad, och om framtidsplanerna inom musiken.

Daniel Norberg, 31, blev den första att ta hem segern i Masked Singer Sverige. Under våren har han på fredagskvällarna imponerat över två miljoner tittare.

Nour El Refai var den i panelen som gissade på att det var ”Mumbo jumbo”-komikern som dolde sig bakom den favorittippade masken, och visst hade hon rätt.

– Man står där, helt slut, dräkten är helt immig och så kisar man ut genom det lilla hålet och hör Nour säga: ”Det kan vara Daniel Norberg." Den lilla luften man hade, den gick ur en, berättade han efter finalen till Expressen.

Masked Singer-fansen var på rätt spår

Även i sociala medier har det ramlat in gissningar på godisautomatens identitet, och Daniel berättar att han till och med har konfronterats av tittare ute på stan.

– Jag är så dålig på att ljuga också. Det är nästan taskigt tycker jag, att konfrontera så, säger han skämtsamt, men tillägger att det mest har varit roligt.

Karin Törnblom/TT

Daniel Norbergs plan i Masked Singer: "Försökte vilseleda"

Men Daniel hade hela tiden en plan för att hans identitet inte skulle avslöjas för panelen eller publiken. Delvis var det kroppsspråket som han försökte dölja.

– Vet man att det är jag så kan man nog se att det är jag på mitt kroppsspråk, men jag försökte ändå hålla igen. Jag försökte hitta på en ny karaktär varje vecka, gå på olika sätt, halta lite grann. Jag försökte vilseleda.

LÄS MER: Masked Singer – Måns Zelmerlöw avslöjar sanningen efter TV4:s vägran

Hemlighetsmakeriet var tufft för Daniel som känner en viss lättnad över att det äntligen är över. Samtidigt är han tacksam för alla lovord om hans insats i tävlingen, då musiken alltid varit en prioritet i hans liv.

– Jag kan tycka att det är lite synd att jag de senaste åren bara har gjort humor, när en väldigt stor del av mig själv är musiken. Jag är jättetacksam att jag har min plattform men jag är väldigt sugen på att visa ännu mer och testa detta.

Norbergs livsbeslut – släpper egen musik

Nu förverkligas äntligen drömmen om att delvis jobba som musiker. Den 4 juni släpper Daniel sin debutsingel "Finnas kvar", som han skrivit själv.

– Jag har skrivit den helt utifrån mitt hjärta. Jag känner att jag vill få ur mig låtar nu för min egen skull, för att visa att jag inte bara är en spillevink, och jag hoppas att folk vill lyssna säger han och fortsätter:

– Jag vill fortsätta utvecklas som låtskrivare och skriva låtar som jag bottnar i på riktigt. Jag vill vara med i processen, jag vill inte vara artist om jag inte får skapa det själv.

Foto: TT