Daniel Westling klarade första kungamiddagen galant!

Daniel Westling klarade första kungamiddagen galant!

Kronprinsessan Victoria strålade och det gjorde Daniel Westling trygg, mitt i allt det okända. Vår blivande prins klarade sin första kungamiddag galant!

Vad är väl en bal på slottet? Daniels debut på årets andra representationsmiddag blev – helt enkelt underbar! Nu var det inte tal om att gå två steg bakom sin blivande hustru. Unge herr Westling eskorterade ledigt kronprinsessan Victoria genom Vita Havet till Karl XII:s Galleri. Nervositeten hade lagt sig och Daniel såg redan ut att ha vant sig vid de ceremoniella tillställningarna på slottet.

Aldrig har väl Victoria strålat som denna afton. Inte nog med att hon äntligen fick ha sin älskade till bordet hela middagen, dagen till ära hade hon även bemärkelsedag och hade blivit uppvaktad på borggården tidigare. Kronprinsessans lyskraft fick nästan fotoblixtarna från pressens smattrande kameror att blekna.

Daniel och Victoria poserade med kungaparet

Victoria bar en beige chiffongklänning med halterneckkrage och ett gnistrande diadem. De nyförlovade såg avslappnade ut och poserade glatt med kungaparet innan de skred in till middagen, där de 160 gästerna skulle få njuta av en specialkomponerad meny.

Drottningen var som vanligt mycket vacker i en äggtoddyfärgad skapelse av sidenduchess, samma klänning som hon bar vid statsbesöket i Österrike för drygt ett år sedan. Kungen var på ett strålande humör. Kungaparet ställde upp sig utanför Karl XII:s Galleri tillsammans med fästfolket Victoria och Daniel och lät sig förevigas.

Kronprinsessan Victoria och Daniel

Bilderna lär bli historiska eftersom detta var första gången Daniel Westling från Ockelbo närvarade vid en kungamiddag. Kanske kändes det tryggt att ha Victoria som bordsdam. Ett år får han njuta av hennes sällskap. Efter bröllopet får de aldrig varandra till bordet igen.

På Daniels andra sida satt biståndsminister Gunilla Carlsson. Av sorlet att döma verkade representationsmiddagen vara en stor succé. Gästerna, däribland statsministern med Filippa Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt med hustru Anna Maria Corrazza Bildt, såg glada ut. Även ärkebiskop Anders och fru Kajsa Weijryd fanns på plats. Det är ju ärkebiskopen som ska viga kronprinsessan och Daniel och det här var ett gyllene tillfälle för dem att lära känna varandra ytterligare inför den stora dagen nästa år!

Foto: TT