Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Danny jättebesviken på SVT:s sändning – samtalet i natt: ”Jag är ledsen”

10 mar, 2024, 13:13 
Noréa Dahlskog
Vendela Lönnqvist
SVT
Det blev inte helt som Danny ville under sitt nummer i finalen av Melodifestivalen.
Annons

Det blev ingen biljett till Eurovision Song Contest för Danny Saucedo, som tävlade i Melodifestivalens final med låten "Happy that you found me".

Danny Saucedos stora missnöje: ”Tyvärr”Brand logo
Danny Saucedos stora missnöje: ”Tyvärr”

Danny om förlusten i Melodifestivalen

Något Danny accepterat, samtidigt kan han inte låta bli att vara besviken på sig själv och finalnumret som sändes i direktsända SVT:

– Jag accepterade det fort som fan. Jag känner mig lite besviken på mig själv, att jag kanske inte gav mitt bästa. Jag råkade sjunga typ samma vers två gånger och i refrängen sjöng jag också fel, det hade inte påverkat någon placering, det tror jag verkligen inte. Men jag hade gärna gått därifrån och känt så här ”men jag gjorde i alla fall allt jag kunde”, säger han i en intervju med Svensk Damtidning.

Annons

"Jag tävlar alltid med mig själv"

Men det är trots allt glada miner. I slutändan tävlar han inte mot någon annan än sig själv, förklarar han.

– När det kommer till så här tävlingar kortspel, fotboll, sport… I don’t give, jag bryr mig inte. Men jag tävlar alltid med mig själv och vill gärna göra mitt bästa, jag är ledsen men jag gjorde inte det. Tyvärr.

Därför förlorade Danny – enligt honom själv

Danny förklarar att det finns ett flertal anledningar till varför han inte kom längre än en sjätteplats, men att en stor orsak kan bero på att han inte var i rätt "zon" precis innan.

– Jag vill gärna separera… placeringen kan jag inte rå för alls, det finns massa anledningar till det säkert, men varför jag inte var i zone precis innan, jag vet inte, det var någonting som hände precis när det var dags att köra jag bara kände mig lite out of body på något sätt, säger Danny till Svensk Damtidning.

Flickvännens stöd till Danny

Flickvännen Anna Eriksson blev den första som fick ett samtal från artisten efter att han lämnade arenan – hon som varit ett otroligt stöd under upptakten till tävlingen.

– Hon har varit så jävla grym. Hon har låtit mig sova, fokusera på mig själv, på numret, på musiken. Nu är det dags för mig att kliva in och ha fokus hemma, försöka avlasta henne.

Annons