Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Danny tvingas ta hjälp – bara dagar före finalen

07 mar, 2024, 16:30 
Louise Wibergh Lenti
Nu kallar Danny in förstärkning inför helgens final i Melodifestivalen.
Annons
Danny Saucedo avslöjar – Sofia stoppad av hovetBrand logo
Danny Saucedo avslöjar – Sofia stoppad av hovet

Danny Saucedo, 38, är en rutinerad Mello-artist. Han medverkar i årets Melodifestival med låten "Happy that you found me" vilket blir hans femte bidrag i tävlingens historia. Den stora vinsten lockar i horisonten...

Är det femte gången gillt nu?

– Jag hoppas det. Eller så får jag vara med fler gånger bara, skrattade Danny fram när Svensk Dam pratade med honom i vintras.

Rekord men ingen vinst... än.

Danny Saucedo innehar ett väldigt speciellt rekord. Han är nämligen den som vunnit flest deltävlingar i tävlingens historia. I samtliga deltävlingar han medverkat i har han dessutom gått direkt till final – även det ett rekord.

Annons

Först såg vi honom i gruppen E.M.D. 2009 där de tävlade med låten "Baby goodbye" som slutade på en tredjeplats i finalen.

Ett par år senare, 2011, dök Danny upp som soloartist med låten "In the club" som slutade på en nagelbitande andraplats i finalen.

År 2012 var Danny redo för sin revansch och ställde upp med låten "Amazing". Till Dannys stora besvikelse kom han däremot två även denna gång. Då var det Loreen som vann med Euphoria.

Danny Mello 2012
Danny och dansarna i sina, numera historiska, leddräkter i Melodifestivalen 2012.Patrik Österberg/TT

Nio år senare såg vi honom på den glittrande schlagerscenen igen. Den här gången med låten "Dandi dansa". Tyvärr blev detta Dannys sämsta placering hittills och han slutade på en sjunde plats i finalen.

Annons

Danny tar in hjälp

Under onsdagen kunde Aftonbladets schlagerexpert Tobbe Ek meddela att Danny har stött på problem.

Under både repet och sändningen av sin deltävling hade Danny svårt att få kraft i de lägsta tonerna i sin låt. Ett problem som tydligen sitter i.

Tobbe Ek rapporterade att Danny nu har valt att kalla in extra körsångare som ska stötta upp honom med sång från kulisserna. De lyckligt lottade körsångarna blir Kristoffer Fogelberg som även varit med och skrivit låten och musikproducenten Michael Zitron.

Danny Saucedo, Melodifestivalen 2024
Nu ska alla toner gå rakt genom rutan för Danny på lördag.Jessica Gow/TT

Danny är däremot långt ifrån ensam om att behöva lite extra hjälp. Sanningen är att många av hans konkurrenter på lördag har någon form av kör som stöttar upp sången.

Annons

Stora ändringar i sista minuten

Under torsdagen gjorde artisterna sina första kamerarep inför finalen. Då fick vi höra Danny med sin kör vilket absolut blir fylligare.

Tobbe Ek nämner även att stora delar av numret är ändrat. Danny har bytt om till nya kläder. I stället för grått och vitt rockar han nu en helt svart outfit: meshtröja och läderbyxor. Trendigt och snyggt!

Även grafiken i Dannys nummer tycks ha justerats, enligt Tobbe upplevs numret nu gladare.

Danny Saucedo, Melodifestivalen 2024, rep inför finalen
En taggad Danny Saucedo från torsdagens rep i sin nya outfit!Claudio Bresciani/TT

Det ska bli spännande att se vilken reaktion detta får i helgen!

Foto: TT

Annons