Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dannys nya pappabesked – sex månader efter sonens födsel

09 jun, 2024, 16:00 
Albin Bramstedt
Danny Saucedo och Anna Eriksson.
Danny Saucedo blev pappa för första gången i december förra året.TT Nyhetsbyrån, Karin Törnblom
Nu berättar Danny Saucedo om det nya beskedet som pappa – efter bara ett halvår.
Annons
Danny Saucedos besked om sonen: ”Då hade jag grinat!”Brand logo
Danny Saucedos besked om sonen: ”Då hade jag grinat!”

Det är sedan ett tag tillbaka känt att Danny Saucedo, 38, och Anna Eriksson, 30, i december blev föräldrar. Det var då en oerhört glädjefylld och lättad Danny som tog till orda på sitt Instagram-konto.

”Lycklig att vara pappa till en frisk och stark liten kille och ser fram emot alla faser av att vara en mentor och vägvisare i hans liv. Fan va kul vi ska ha! Idag va vi på hans första promenad och det kommer bara bli roligare fr.o.m nu”, skrev han då.

Danny Saucedo.
Artisten öppnade i slutet av förra året upp om lilla Nahuel.Claudio Bresciani/TT

Det har nu gått ett halvår sedan den enorma familjelyckan. Nu berättar Danny Saucedo för Expressen om den första tiden med den lille sonen Nahuel.

Annons

– Det är bisarrt att nu finns jag, fast halvt utanför min kropp och jag är extremt sårbar. Jag är sårbar för att han finns. Jag kan inte bli påkörd nu, det går inte, för det kommer påverka honom, säger han.

"Får höjdskräck"

Det märks att Danny, likt alla föräldrar, påverkas av omställningen i det nya livet. Helt plötsligt handlar livet om så mycket mer än bara han själv.

– När jag kollar in i hans ögon får jag höjdskräck, det är skitcoolt. Alla som är föräldrar vet säkert om det här, men för de som inte vet, det är jävligt mäktigt att bli farsa. Och skitjobbigt också, säger han och skrattar.

Danny Saucedo.
Danny berättar om första tiden som förälder.Claudio Bresciani/TT

Han svarar även på ett av de mer konkreta problem föräldrar upplever under första tiden med barnet – sömnen.

Annons

– Jag sover bra, Anna sover också bra, han är jättesnäll mot oss. Men, du har levt på ett sätt väldigt länge, i 38 år, och så får du någon som bara: ”Nej, det ska du inte göra längre”, säger han.

Schemat är den största förändringen

Som artist har det alltid varit självklart att prioritera karriären och därmed har möjligheten att kunna bestämma över sin egen tid varit viktig.

Så ser det inte ut idag, och det är enligt Danny en av de mest påtagliga förändringarna.

– För att finnas där för Anna på rätt sätt måste jag lägga om min tid, jag kan liksom inte bara säga ”Ah, men jag stannar några timmar till i studion”, utan jag stämplar ut 17.00. Jag kommer hem och lagar mat och ser till att vara där. Jag vill inte missa massa tid med honom.

"Vad har varit svårast?", frågar Expressen-reportern.

– Jag var inte beredd på att det skulle slipa mig och vara så prövande, jag får hela tiden varje dag en möjlighet att öva på mitt tålamod.

Planerna i sommar ser ut att vara i det mer stillsamma laget. Men hösten bjuder på något alldeles extra.

– Jag vill bara vara med Anna och lillen så mycket som möjligt i sommar, och sedan blir det en jävla turné i höst, säger artisten.

Foto: Claudio Bresciani, TT Nyhetsbyrån, Karin Törnblom

Annons