Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför avslutar Anne-Lie Rydé karriären – sanningen bakom beslutet

27 aug, 2023, 15:00 

Sångerskan Anne-Lie Rydé meddelar nu att hon avslutar artistkarriären – efter 45 år.

Annons
Anne-Lie Rydés stora sorg – berättar inför allaBrand logo
Anne-Lie Rydés stora sorg – berättar inför alla

Sångerskan och skådespelerskan Anne-Lie Rydé, 66, slog igenom på slutet av 1970-talet och har sedan dess haft en enastående karriär inom underhållningsbranschen.

I hela 45 år har hon stått på scen, synts i tv-serier som ”Rederiet” och ”Tv-piraterna” och släppt hyllad musik.

Men på söndagen meddelar hon, i ett inlägg på Instagram, att hon nu väljer att avsluta den framgångsrika karriären.

Artisten Anne-Lie Rydé intervjuas.
Anne-Lie Rydé avslutar karriären.

Anne-Lie Rydé avslutar karriären

Under sommaren har Anne-Lie var på turné med Diggiloo, vilket minst sagt varit en succé.

Annons

Under lördagskvällen avslutades turnén med en storslagen spelning i Göteborg – vilket även blev avslutningskvällen för Anne-Lies artistkarriär.

”Och så var det dags.Var sak har sin tid och efter 45 fantastiska år avslutar jag nu min tjänstgöring i den svenska nöjesindustrin. Jag har fått göra det mesta av det bästa och att kunna fullborda min artistresa med sommarens magnifika Diggiloo-turné är den ultimata lyxen. Ikväll gjorde vi vår sista spelning i Göteborg och därmed lämnar jag rampljuset. Cirkeln är sluten”, skriver artisten på Instagram.

Sanningen bakom stora beslutet

I inlägget på Instagram förklarar Anne-Lie att hon funderat på detta under en lång tid och att anledningen bakom beslutet helt enkelt är att hon känner sig nöjd.

Annons

”Det här beslutet är inte hastigt påkommet utan har sakta mejslats fram under de senaste åren och jag känner mig färdig, förnöjd, stolt, fullärd, mätt, tillfreds, tacksam och glad med det som sker”, skriver hon och fortsätter:

”Jag kanske också ska förtydliga att min sorti inte har med den tidigare bröstcancern att göra, idag är jag cancerfri och mår bra.”

Anne-Lie avslutar med att tacka publiken och alla medarbetare hon lärt känna genom åren. I kommentarsfältet under inlägget hyllas hon av vänner, artister och fans.

Annons