Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför beslutade sig Peter Forsberg för att lämna – var för dotterns skull

13 maj, 2024, 22:00 
Nicole Nordin och Peter Forsberg
Peter Forsberg berättar nu för första gången om sitt beslut att lämna.
Annons

Det har nu gått ett år sedan Peter Forsberg och Nicole Nordin berättade om sitt uppbrott på Instagram. Vi var många som chockade när vi fick veta att den tretton år långa kärlekssagan var över.

"Efter mycket tanke och noga övervägande har jag och Peter beslutat oss för att gå skilda vägar som par. Vår beslut att ge varandra utrymme är ömsesidigt och fattat med kärlek. Vi kommer att fortsätta jobba ihop som kollegor och kommer alltid att vara kärleksfulla och hängivna föräldrar för våra tre barn", skrev Nicole på Instagram.

Så blir Peter ”Foppa” Forsbergs & Nicole Nordins nya liv efter uppbrottetBrand logo
Så blir Peter ”Foppa” Forsbergs & Nicole Nordins nya liv efter uppbrottet

Peter Forsberg om varför han valde att lämna

Nu arbetar Peter och Nicole för att få till tillvaron som vänskapligt separerade, med de tre gemensamma barnen i fokus. Peter, eller "Foppa" som han också kallas, gör allt för att vara en god förälder. I så pass hög grad att han har gjort ett speciellt avtal med sin senaste arbetsgivare, Viaplay.

Nicole Nordin och Peter Forsberg
Familjen kommer först!TT

"Foppa" arbetar som expert under hockey-VM – men kommer att ta en paus och lämna för att vara med dottern Lily.

Annons

– När jag är i Stockholm passar jag på att slå ihop saker. Viaplay-jobbet har jag haft klart i en och en halv månad, så jag tog det med de här förutsättningarna. Jag har lovat dottern att gå på Taylor Swift-konsert på Friends Arena sedan länge. Sönerna Lennox och Diego har fått gå på Champions League-matchen Bayern München–Arsenal sedan tidigare, nu är det hennes tur att få göra något med pappa, säger Peter till Aftonbladet.

Peter Forsberg väljer familjen framför allt

Familjen är viktig för Peter. Därför kommer han att missa semifinalerna under lördagen och bronsmatchen tidigare under söndagen – för då ska han åka och kolla på travtävlingen Elitloppet tillsammans med pappa Kent.

– Det är inte så att jag måste se Elitloppsfinalen live. Mer är det en tradition med pappa och ett tiotal kompisar sedan 10–15 år tillbaka. Om Tre Kronor går till final har jag sagt att jag hinner till studion i Stockholm på söndagskvällen, eftersom den spelas sent, säger ”Foppa”.

Men detta ska inte tolkas som att "Foppa" inte njuter av sitt uppdrag på Viaplay.

– För mig har det varit kul att vara nära hockeyn. Jag har inte varit på VM på några år, men det är samma folkfest som alltid. Fint väder, livat på gatorna och folk är glada, säger Peter.

Annons