Därför bröt Peppe Eng med TV4 – har lämnat allt: “Man blir helt galen”

Peppe Eng bröt med TV4.

Peppe Eng lade karriären som sportjournalist på TV4 bakom sig – nu berättar han varför.

Peppe Engs tid på TV4 varade i 22 år – och han hann med mycket. Som programledare i “Sporten” och “Tipslördag”, samt en mycket omskriven vända i dansprogrammet “Let’s dance”.

Och det är insatsen som dansare som är det vanligaste konversationsämnet då Peppe Eng, 71, springer på ortsbor i nya hemstaden Ystad.

– Jag har jobbat med sportjournalistik i 50 år. Då tycker man att det är det folk kunde vara intresserade av. Men nej, det handlar bara Let’s dance, säger han till Kvällsposten.

Peppe Engs nya liv och nya kärlek

Peppe Eng har verkligen börjat ett helt nytt liv sedan pensionen från TV4 2012. Han flyttade ner från Stockholm till Ystad, och lämnade det hektiska medielivet i storstaden bakom sig.

– Men jag blir helt galen på den där jävla trafiken. Och tempot. Folk rusar fram som galningar. Då är det skönt att komma tillbaka till Ystad, säger Peppe Eng.

Peppe Eng och danspartnern Malin Watson.

Peppe Eng och danspartnern Malin Watson 2006.

Att det blev just Ystad beror på att Peppe Eng har en sommarstuga i närheten. Han känner till trakten och trivs bra där. Dessutom bor hans nya kärlek i Skåne – hon heter Karin Bergman och är från Malmö, berättar tv-legendaren för Kvällsposten. Han skilde sig härom året från ungdomskärleken Solveig Eng efter 48 års äktenskap.

Trots att tv-karriären är ett minne blott har Peppe Eng hållit sig aktiv under åren efter pensionen.

Peppe Eng: "Smidig nedtrappning"

– Jag arbetade ganska länge efter att jag gått i pension. Det blev en väldigt bra nedtrappning. Sista åren gick jag dessutom på halvtid. Jag hade bra arbetsförhållanden och bra avtal med TV4. Det blev en smidig nedtrappning, säger han.

Foto: TT