Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför fick Rania lämna Nyhetsmorgon egentligen – träder fram med sanningen

05 apr, 2024, 07:00 
Rania Shemoun Olsson tvingades lämna Nyhetsmorgon – nu berättar hon om orsaken bakom.
Annons
Rania Shemoun Olsson oviss – efter ett år i NyhetsmorgonBrand logo
Rania Shemoun Olsson oviss – efter ett år i Nyhetsmorgon

Rania Shemoun Olsson hade kämpat sig fram, tagit sig från TV4 Värmland, flyttat från Karlstad till Stockholm, fått jobb på TV4 Nyheterna och efter tio år landat det prestigefyllda jobbet som programledare för Nyhetsmorgon.

– Det har varit jätteroligt och lärande, definitivt. Man utvecklas hela tiden och känner en stor ära att jag får vara med i det här gänget på riktigt, har Rania förklarat för Svensk Dam.

Rania Shemoun Olsson
Rania Shemoun Olsson.Lotte Fernvall/ Aftonbladet / TT

Rania lämnar Nyhetsmorgon

Men så ifjol nåddes hon av det tråkiga beskedet att kanalen sjösatt ett sparpaket, vilket innebar att hon tvingas bort från sin roll i det morgonprogram som dagligen lockar så många tittare.

Annons

”Till alla som undrar och frågar. Jag älskar att sända Nyhetsmorgon som jag fortsättningsvis också kommer att vara en del av men till största delen från nyhetsposition”, skrev Rania om kanalens beslut.

Ranias förklaring efter förvirringen

Samtidigt har hennes sorti från Nyhetsmorgon varit aningen förvirrande. I stunder har hon fortsatt att dyka upp som programledare, något som fått tittare att undra vilka bud som egentligen gäller.

I en intervju med Hänt berättar hon nu hur det egentligen ligger till.

Annons

– Ja, jag är ju nu först och främst nyhetsankare. Men jag fortsätter också att sända Nyhetsmorgon som programledare. Så är det ju, inget i livet är ju hugget i sten. Saker och ting är ju flytande och det ändrar på sig. Så det är ju inte så märkligt egentligen, säger Rania och förklarar att hon i nuläget har ett schema som sträcker sig fram till juni:

– Ja, alltså jag hoppar in när det är ledigheter eller när kollegor är sjuka, när man inte får ihop schemat. Så har det ju blivit och så kommer det vara hela våren och i sommar.

Rania Shemoun Olsson
Rania Shemoun Olsson hoppar in när kollegor är sjuka eller lediga.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons