Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför försvann hon från SVT – fick nobben

01 mar, 2023, 18:46 

Hon gjorde succé i SVT – men försvann.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Carolas tuffa kamp med Amadeus – berättar om svåra tidenBrand logo
Carolas tuffa kamp med Amadeus – berättar om svåra tiden

Ika Nord, eller Ulrika som hon heter egentligen, blev en storfavorit hemma i tv-sofforna på 90-talet med programmet "Ika i rutan".

Tillsammans med skelettet Åke som alltid fanns vid hennes sida i programmet slog hon igenom stort, men kort därefter försvann hon från SVT.

När hon gästade Fredrik Ralstrands podcast ”TV-fabriken” berättar hon mer om vad som låg bakom det plötsliga försvinnandet, något som Aftonbladet var först att skriva om.

Ika och hennes skelett.

Livet förändrades för Ika

En bidragande faktor var att hennes son föddes med downs syndrom, något som såklart är krävande av en förälder.

– Då blir livet lite annorlunda. Man har inte lika mycket tid till de egna drömmarna kanske, utan det blir ”hands on”. Jag började lite i den vevan att göra turnéer med symfoniorkestrar i stället, säger hon i podcasten.

Hon öppnade upp för en återkomst med ”Ika i rutan” i SVT men fick nobben.

– Jag skrev flera program och föreslog. Men det föll inte i god. Då hade man redan gjort den typen av program, säger hon.

Annons