Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför försvann Ola Lindholm från tv – så lever han idag

06 jul, 2022, 10:00 
AvMinna Sarpaneva
Ola Lindholm

Ola Lindholm gick från att vara en av 2000-talets mest omtyckta tv-profiler till att försvinna helt från rampljuset. Så lever han idag.

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Under 2000-talet var han en Sveriges mest folkkära och hyllade tv-profiler. Vi såg honom som programledare i SVT:s Wild Kids, Myror i brallan och som chefredaktör för barnmagasinet Kamratposten.

År 2011 vändes karriären upp och ned. Nyheten om en knarkskandal tapetserades på landets löpsedlar och Ola Lindholm, 51, försvann från rampljuset.

Åtta år senare gästade Ola podden Värvet och berättade om den tuffa tiden efter skandalen.

Ola Lindholms ärliga ord om tiden efter skandalen

Det var i samband med en fotbollsmatch som Ola Lindholm testade positivt för ämnet bensoylekgonin. Restämnet bildas i kroppen hos de som har brukat kokain.

Trots att Ola nekade till brott dömdes han till dagsböter. De största konsekvenserna kom dock från rapporteringen kring händelsen.

Annons

– Det var fruktansvärda tre-fyra månader för mig. Det var kaffeskvaller för resten av världen. Man blir oerhört självmedveten – och man blir helt övertygad om att allt är över. Det är en hemsk resa för vem som helst att gå igenom. Men det finns också otroligt fina minnen från den perioden – för jag märkte ganska snart hur snälla människor är, berättar Ola Lindholm i Värvet.

Så lever Ola Lindholm efter skandalen

Till följd av skandalen bröt SVT sitt kontrakt med den omtyckta programledaren och han fick även lämna posten som chefredaktör för Kamratposten. Samtidigt försvann han från rampljuset.

Idag är Ola Lindholm tillbaka i tv-världen. Dock håller han sig numera bakom kameran, något han trivs bra med.

Ola Lindholm i Mästarnas mästare
Ola Lindholm under arbetet med Mästarnas mästare.

Han jobbar i dagsläget som redaktör för stora tv-produktioner så som Mästarnas mästare, Efter fem och regisserade nyligen Rennie Mirros teaterföreställning Dansa Rennie!, skriver Femina.

Annons

Jag har ingen längtan efter att göra någon fredagsunderhållning, eller att ge mig in i rampljuset på det viset. Jag tar inte strategiska beslut för att närma mig möjligheten att bli programledare igen, men skulle det dyka upp någonting som jag tycker är jätteroligt så vet man ju aldrig ... Det är ju ett fantastiskt jobb, så självklart skulle jag vilja bli programledare igen – om det är rätt program och rätt kanal. Men jag vet ju också att det kostar, så jag är kluven, har Ola Lindholm sagt i Värvet.

Foto: TT

Annons