Därför försvann Peder Lamm plötsligt från rampljuset

Därför försvann Peder Lamm plötsligt från rampljuset

Karin Törnblom/TT
Peder Lamm var med sitt karismatiska sätt en av de mest populära tv-personligheterna från 00-talet, men sedan några å tillbaka är han helt försvunnen ur rampljuset.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 49?
Slå på ljud

Peder Lamm, 50 är den charmige antikexperten som tog alla tv-tittare med storm när han ledde frågesportprogrammet Otroligt antikt, och därefter blev det en hel del andra tv-jobb för honom.

Men för några år sedan försvann han från rutan, ett högst medvetet val, berättar han in en intervju med Aftonbladet.

– Nej, jag ska vara ärlig och säga som det är, jag tycker tv-branschen var jävligt rutten, det var osympatisk kultur. Det var en jävla huggsexa om pengar och idéer och väldigt mycket fulspel. Jag tänkte varför ska man jobba med sådana här människor? Det är livet för kort för, säger Peder till tidningen.

Peder Lamms idé stals

Det var en specifik händelse som gjorde att han valde att lämna branschen, även om det är länge sen och numera ”vatten under broarna”, enligt Peder.

– Jag vill inte göra någon förbannad eller ledsen, men det var en produktion som var min idé som stals. Den blev sedan en storsäljare, då tänkte jag ”fuck it!”, säger han.

Charlotta Bond och Peder Lamm deltog i prinsessan Sofias välgrenhetsmiddag för "Project Playground och Gränslösa mötens hållbarhets- och framtidseminarium "A Sustainable Tomorrow".

Bjrn Lindgren/TT

Han är extra stolt över programmet Slottliv, och fortfarande blir han igenkänd av personer som vill veta när det kommer tillbaka i rutan, men det blir inget mer av den varan. Han och frun Charlotta har bosatt sig på landet i Skåne, han driver sina företag och de sätter tillsammans guldkant på tillvaron efter 20 års äktenskap.

– Jag tror att det är det enda vi gör. Jag har en fin vinkällare, det måste man ha när man bor på landet. Man ska ha en stor frys, och jag är kompis med två stycken jägare som skjuter så mycket hjortar och vildsvin så det blir mycket över. Rikedom på landet räknas inte i kronor utan i kilo, säger Peder till Aftonbladet.