Därför försvann Petra Nordlund från tv-rutan – lever helt nytt liv

Petra Nordlund valde bort tv för ett annat liv.

Petra Nordlund var en av TV4:s mest profilerade reportrar.Sedan försvann hon – för att leva ett helt nytt liv.
Har du koll på tronföljden?
Slå på ljud

Petra Nordlund McGahan är ett välkänt ansikte för alla TV4-tittare. I många år jobbade hon som progrmledare för Nyhetsmorgon och satt som ankare i nyhetssändningarna på kanalen. Men för några år sedan så lämnade hon den permanenta tillvaron i Sverige för att bosätta sig i England tillsammans med sin man Peter McGahan.

– Här drar jag runt hushållet, det är ganska mycket med det med skolor och sådant, säger Petra i en intervju med Expressen.

Därför försvann Petra Nordlund

Petra Nordlund valde bort tv för ett annat liv.

Petra Nordlund valde bort tv för ett annat liv.

Hon har däremot kvar en lägenhet i Stockholm och jobbar hemma i Sverige med jämna mellanrum. Förutom inhoppen i TV4 har hon också varit programledare för Expressens studioprogram Brottscentralen, ett jobb hon trivts bra med.

– Jag jobbade ganska mycket på TV4 fram till för två år sedan, med inhopp i ”Nyhetsmorgon” och på Nyheterna och så där. Det har varit mindre på sista tiden men jag tänker försöka jobba lite mer nu framöver, jag ska jobba lite nu i slutet på året på TV4, säger Petra Nordlund.

 

LÄS OCKSÅ: Lasse Berghagen i tårar – efter det nya beskedet

Gör tillfälliga inhopp i TV4

Tillsammans med maken Peter har hon de tre barnen Fred, 15, Björn, 11, och Anders, 8, samt bonusbarnen Henry, 20, och Julien, 18. Hon har tidigare berättat för NSD att hon kan tänka sig att flytta tillbaka till Sverige någon dag, men ännu finns inga sådana planer. Hon fortsätter att jobba på frilansbasis fram tills dess, och senast i somras sågs hon i rutan i TV4 när hon gjorde ett tillfälligt inhopp under semestertiderna.

Foto: TT

 

LÄS OCKSÅ: Lasse Berghagens erkännande om äktenskapet med Lill-Babs