Därför försvann tv-profilen Ebba Blitz från rampljuset

Ebba Blitz var ett välkänt ansikte i de svenska tv-sofforna, men har sedan några år tillbaka en helt ny karriär.

TV-profilen Ebba Blitz blev ett känt ansikte för den svenska publiken i slutet på 90-talet, då hon bland annat jobbade med ZTV och var programledare för Reslust i TV€ samt Draknästet i SVT. Men den karriären har hon lagt helt och hållet på hyllan sedan tio år tillbaka, berättar hon i en intervju med Expressen. Nu bor hon i Florida, USA, med sin man Fredrik Lövstedt, som hon driver ett it-företag ihop med.

– Det känns jätterätt att bo där så länge jag kan komma tillbaka till Sverige och tanka lite Sverige. Jag njuter kolossalt av kräftor och kantarellplockning nu och det finns bara här. Det är fantastiskt och jag saknar det. Men det är spännande jobba med det vi gör och våra kunder finns i USA och det är där vi växer och vill vara nu, säger Ebba Blitz till tidningen.

Jobbar och driver företag tillsammans med maken

Flytten gick för fem år sedan, och paret trivs så bra att en permanent flytt hem till Sverige igen inte känns aktuellt för tillfället. Tillsammans har de två döttrar, och Ebba tycker bara att det finns fördelar med att jobba tillsammans med sin partner. Hon har själv inte den tekniska spetskompetensen inom it, men är uppvuxen med en pappa som drev it-företag så branschen var redan från början något väldigt bekant.

Ebba Blitz

Tv-profilen Ebba Blitz har varit en flitigt anlitad moderator vid svenska näringslivsevenemang. Här tillsammans med prins Daniel och Spotifygrundaren Martin Lorentzon vid lanseringen av ett entreprenörsprogram.

– Det är väldigt roligt jobba tillsammans med min man. Vi är väldigt olika, jag älskar alla utåtaktiviter, att gå på konferenser, nätverka och säljdelen tycker jag är rolig. Min man driver produktutvecklingen och den tekniska biten, vi har helt olika funktioner i bolaget. Vi hade inte velat eller kunnat byta med varandra.

Ebba Blitz

Ebba Blitz ledde galan Tillsammans för Världens Barn 2009.

Tv-branschen ser hon tillbaka på med värme, men i nuläget finns det inget med rutan som lockar henne att gå tillbaka.

– Jag älskade att programleda. Det roligaste tyckte jag var direktsändningar. Man pratar mycket om mindfulness och vara mycket i stunden. En direktsändning är faktiskt lik mindfulness för man är bara i stunden. Det är väldigt roligt, jag älskar att vara programledare och tyckte att det var ett fantastiskt roligt jobb, säger hon.

Foto: TT