Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför försvinner Anna Brolin från Efter fem

07 jun, 2023, 07:00 

Anna Brolin berättar om sista sändningen.

Annons

Anna Brolin är en av TV4s starkast lysande stjärnor. Inte minst när hon dagarna i ända uppdaterar tittarna om de senaste nyhetshändelserna och aktualiteterna i Efter fem.

Men nu finns det en risk att tittarna får abstinens. Anna Brolin kommer försvinna från rutan.

7 saker du inte visste om Anna BrolinBrand logo
7 saker du inte visste om Anna Brolin

Succén med Efter fem

Det är på sin Instagram som Farmen-stjärnan ger sitt besked om den stundande sista sändningen. Efter fem är kanalens "nya" nyhetsprogram, som fungerar som en slags eftermiddags-motsvarighet till långköraren Nyhetsmorgon.

Skillnaden är att Nyhetsmorgon har huserat i rutan sedan 1992, medan Efter fem drog igång det blygsamma året 2019. Däremot finns det god chans att de kommer gå samma framtid till mötes.

Trots att det bara funnits i drygt fyra år, är det flerfaldigt prisbelönt på tv-galan Kristallen. Framgångarna har blivit så stora att programmet nyligen utökades till att sända även på söndagar, vilket gör att det sänds hela sex av sju dagar i veckan.

Annons

Anna Brolin lämnar Efter fem

Det är många som avrundar dagarna med Tilde de Paula Eby, Henrik Alsterdal, Maximilian Artell, Axel Pileby och Filip Stiller varje dag (förutom lördagar). Men nu kommer ett trist, men oundvikligt besked från redaktionen.

Under tisdagen meddelade Anna Brolin att hon gjort sin sista Efter fem-sändning ihop med Henrik Alsterdal, och att hennes sista sändning innan semestern kommer ske under onsdagen.

Detta är alltså den sista veckan av Efter fem, innan det tar ett långt uppehåll fram tills hösten – så tråkigt!

Men Anna Brolin kanske vi får se mer av. Så här skriver hon nämligen på Instagram:

"En onsdagssändning kvar innan nya sommaruppdrag väntar! Så hoppas vi ses även imorgon 17-19."

Vad det blir, återstår att se. Under sommar-månaderna brukar ju Anna spela in succéprogrammet Farmen, men inför säsongen 2024 var hon kryptisk när frågan ställdes av Aftonbladet.

– Det får vi väl se… Det kan bli en sommar på en bondgård i Östergötland igen.

Foto: TT

Annons