Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedt försvinner från Nyhetsmorgon: "Kommer längta tillbaka"

18 jun, 2023, 08:00 

Därför försvinner Jenny Strömstedt från Nyhetsmorgon.

Annons

Ända sedan 1992 har Nyhetsmorgon hållit nyvakna svenskar sällskap i rutan, och succésagan är ett faktum. Under åren har nya ansikten tillkommit, sändningstiden blivit längre, och avsnitten fler.

En av de som gör Nyhetsmorgon till den succé det är, är Jenny Strömstedt. Men nu riskerar tittarna att bli besvikna. Jenny berättar om sin sista sändning.

Profilens mörka förflutna – det visste du inte om Anders PihlbladBrand logo
Profilens mörka förflutna – det visste du inte om Anders Pihlblad

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist slutade jobba ihop

Det var 2005 som Jenny Strömstedt tog sina första kliv i Nyhetsmorgon, och sedan dess har hon blivit en oersättlig figur i programmet. Däremot är det ingen hemlighet att hon syns aningen mindre än förut. Numera är det främst sändningarna på lördagarna som Jenny rattar.

Annat var det förut, när Jenny och parhästen Steffo Törnquist frekvent skojade ihop under vardagarna. Det är många som saknar duon upptåg i rutan, för visst är det sällan vi numer ser dem ihop.

Annons

Anledningen? Steffo Törnquist reder ut för Svensk Damtidning:

– Jenny orkade inte riktigt de tidiga mornarna på samma sätt som jag, hon gör ju en del annat också, Tillsammans med Strömstedt och lite sånt. Så då pausade vi ett tag, det är mycket enklare att köra helgerna som hon gör. Och det var för hon inte orkade helt enkelt.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist
Ett älskat radarpar.

Jenny Strömstedt lämnar Nyhetsmorgon

Ja, för inte ligger Jenny på latsidan bara för att vi inte ser henne i Nyhetsmorgon lika ofta.

Hon håller till exempel regelbundet i TV4:s valdebatter och driver podden Röda vita rosen ihop med Victoria Skoglund, och poddkollegorna släppte nyligen boken Ett år av liv i trädgården.

Annons

Nu får hon också ännu mer tid till just allt det där. Under lördagen meddelade Jenny att det var hennes sista sändning, innan det var dags för lång semester.

– Sista sändningen innan semestern Jenny! säger en kollega i ett klipp på Nyhetsmorgons Instagram.

– Jag vet, jag kommer att helga den här sändningen extra mycket för jag kommer längta tillbaka hit. Jag kommer i slutet av juli, svarar Jenny och lugnar alla tittare.

Foto: TT

Annons