Därför har Jenny Strömstedt försvunnit från TV4 – tittarna sörjer

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt har försvunnit från rutan – här är förklaringen.
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
0:54

Efter reklamen: 8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

(0:54)

Slå på ljud

Jenny Strömstedt är en ärrad veteran i Nyhetsmorgon. I hela sexton år har hon vaknat med tittarna och ledsagat dem in i den nya dagen.

Och oftast har hon en och samma radarpartner vid sin sida: Steffo Törnquist. Steffo har till och med erkänt att Jenny är huvudanledningen till att han fortsätter med programmet.

– Vi täcker upp för varann, tänker oftast lika, vill alltid varann väl, och så är vi båda lika förtjusta i såväl allvar som löjligt. Vi bestämmer aldrig vem som ska säga vad, vi följer aldrig manus, det bara flyter på ändå, har Steffo berättat för Hänt.

Jenny Strömstedt har försvunnit från Nyhetsmorgon

Men på den sista tiden har Steffo haft en annan kvinna vid sin sida. Den alltid så professionella Maria Forsblom har tagit Jennys plats, vilket fått flera tittare att reagera.

Det kan man se i kommentarsfältet på Nyhetsmorgons Instagram-konto.

"Trevlig morgon med Steffo i rutan, kom snart tillbaks Jenny Strömstedt. Ni två är bäst", skriver en användare.

"Saknar Jenny med Steffo!", skriver en annan.

"Saknar Jenny S, de två.. bara bäst", skriver en tredje.

Men Jenny har helt enkelt varit upptagen med annat. Det kan man se på hennes Instagram-konto.

Hon har hållit på att förbereda sig för TV4:s stora partiledardebatt, som blev inställd när statsminister Magdalena Andersson testade positivt för covid-19.

"Sitter vid en skärm, deltar i zoom-möten och flyttar till en annan stol och läser ännu mer. Trycker in så mycket info i huvudet att jag känner mig ungefär som den medeltida kattpärlan på bilden", skrev hon i ett inlägg i förra veckan.

"Det är sjukt tröttsamt"

Det var självfallet väldigt frustrerande för Jenny när beskedet om statsministerns positiva test kom. Men hon kommer att få en ny chans att leda debatten, som blivit framflyttad.

"Så kom det ett sjukt tröttsamt virus emellan. Statsministern kommer inte hinna bli frisk till måndag så vi skjuter på hela evenemanget till den 7 februari. Jag tog en promenad istället för att läsa på det sista", skriver Jenny på Instagram.