Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför lämnade Suzanne Axell Fråga Doktorn – så lever hon idag

08 jul, 2022, 15:37 
AvMinna Sarpaneva
Suzanne Axell i Fråga Doktorn

Hon sa farväl till Fråga Doktorn efter 18 år. Nästan två år senare är folkkära Suzanne Axell fortfarande saknad av tittarna.
– Jag är oerhört tacksam för det enorma gensvar som jag får fortfarande, säger Suzanne Axell till Svensk Damtidning.

Annons
Allt om Suzanne Axell!Brand logo
Allt om Suzanne Axell!

I hela 18 år förgyllde Suzanne Axell, 66, det omåttligt populära tv-programmet Fråga doktorn i SVT.

Efter 36 säsonger och totalt 617 avsnitt kände Suzanne dock att det var dags att gå vidare och hon valde att lämna programmet.

Nu berättar Suzanne Axell om vad hon hittar på när hon inte längre syns i tv-rutan.

Suzanne Axell jobbar med ett hemligt projekt

Fråga Doktorn må vara ett avslutat kapitel men Suzanne fingrar fortfarande på alla strängarna på sin lyra, som hon själv beskriver det i en intervju med Svensk Damtidning.

– Jag håller ju på med lite annat nu, olika saker. En sak är hemlig så det får jag inte berätta om, men det kommer till hösten, berättar hon.

Hon säger också att hon blivit tillfrågad om att delta i några tv-program. På grund av tidsbrist var hon tvungen att tacka nej, men den som vill se Suzanne i rutan igen ska inte ge upp hoppet. Hon ställer gärna upp i tv igen när tiden räcker till.

Annons

– Jag hoppas att det är något trevligt produktionsbolag som tycker att jag skulle kunna göra någon instats någonstans. Jag hade tyckt att det var jättekul, säger hon och lägger till:

– Jag är öppen för allt!

Därför lämnade Suzanne Axell Fråga Doktorn

Under hela sin tid med Fråga Doktorn var Suzanne bara sjuk en enda gång. Det blev alltså en hel del arbete och många långa resor.

– Det är så lätt att bränna ut sig i det här jobbet. Jag vill ju inte pendla 160 mil i veckan längre och det var därför jag sa upp mig. Nu måste jag försöka ta det lite lugnt mellan varven så att jag inte går in i väggen, säger hon.

Hon ser dock bara positivt på sin medverkan och uttrycker sin tacksamhet för uppskattningen hon får av fansen.

– Jag är oerhört tacksam för det enorma gensvar som jag får fortfarande från människor som vill se mig och höra mig och som frågar efter mig, säger Suzanne Axell och fortsätter:

– Att så många är så snälla mot lilla mig efter allt det där slitet fram och tillbaka till Umeå det gör mig oerhört glad och hedrad.

Suzanne Axell
Hittekatten Svans följer självklart med till lantstället i Roslagen.

Suzanne Axell tar hand om sin mamma

Det är dock inte bara jobb som har tagit upp Suzanne Axells tid under våren.

Annons

Det är viktigt för Suzanne att ställa upp för folk när hon kan och när hennes mamma, Anita, 87, ramlade och bröt lårbenshalsen i maj var det en självklarhet att hon och systern Anne-Lie skulle ta hand om henne.

– Ibland måste man inte bara tänka på sig själv. Vi är ganska bra uppfostrade, vi flickor i familjen Axell, att tänka på andra, menar Suzanne.

Det har varit en väldigt intensiv vår för Suzanne som nu börjar känna att det är dags för några veckor utan måsten.

– Jag har köpt några böcker så nu ska jag ta det lite lugnt och lyssna på koltrastarna ett tag, säger hon.

Vi önskar Suzanne en fortsatt lugn och trevlig sommar på lantstället i Roslagen tillsammans med katten Svans och mamma Anita!

Foto: TT, Moa Frygell/SVT/Fråga Doktorn

Annons