Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför saknades ”Kerstin” när Bullerbyn skulle återförenas i TV4

24 okt, 2023, 10:00 

Skådespelerskan Tove Edfeldt dök aldrig upp på gården när barnen i Bullerbyn återförenades.

Annons

De levde ett liv i samklang med natur och årstider. Här gjorde de sex liven allt tillsammans, mitt bland Bullerbyns tre samspelta gårdar: Norrgården, Mellangården och Sörgården.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Här sprang Lisa och Lasse, Bosse och Britta, och Anna och Olle runt som om det inte fanns någon morgondag, mötte det liv som hörde barnen i Bullerbyn till och blev älskade av hela svenska folket.

Nu, 37 år senare, har skådespelarna bakom de legendariska karaktärerna återförenats för första gången. Självklart är det också på just Bullerbyns-gårdarna som de bestämt sig för att samlas.

Barnen i Bullerbyn
Barnen i Bullerbyn dyker upp som vuxna i Bullerbyn.

Ofattbara glädjescenerna i TV4

Det blir ett kärt återseende, med glada miner, vilda hurrarop och långa kramar. De delar ett obeskrivligt barndomsminne, som ingen annan själ i hela världen kan relatera till.

Annons

– Att träffa gänget har berört mig ännu starkare än jag faktiskt trodde. Jag trodde absolut att det skulle bli roligt och glatt, men att det skulle bli såhär emotionellt, det hade jag inte kunnat räkna ut, säger Anna Sahlin som spelade Anna i programmet Mauri – Vad hände sen?.

Programledaren Mauri Hermundsson är nöjd med utfallet och säger att det var en hel del jobb för att få hela gänget att samlas.

– Det var lite meckigt, det räcker att en får migrän på morgonen så är man ju körd. Och en av dem bor ju i Los Angeles och det försvårar det ytterligare. Vi fick kämpa väldigt hårt för att få ihop det, men vi lyckades.

Därför saknades ”Kerstin”

Däremot fanns det en person som saknades. Skådespelerskan Tove Edfeldt, som spelade rollen som lilla Kerstin, gick inte att skymta på gården där så glada scener utspelade sig.

Nu bekräftar Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, att Tove Edfeldt tvingades lämnade återbud strax innan inspelningen.

– Tove var inbjuden och planerad att medverka i inspelningen tillsammans med de andra ”Bullerbyn-barnen” men lämnade tyvärr återbud dagen innan inspelning på grund av privata skäl, säger han till Svensk Damtidning.

Tove Edfeldt
Tove Edfeldt spelade ”Kerstin” i Alla vi barn i Bullerbyn.

Foto: TT/TV4

Annons