Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Därför syns inte prinsessan Sofia till längre – hovets svar

10 mar, 2024, 17:59 
Prinsessan Sofia dyker inte upp i det kungliga rampljuset så ofta – och här är förklaringen bakom!
Annons
Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!Brand logo
Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip lever ett underbart liv med sina småprinsar, prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian, på Villa Solbacken ute på Djurgården.

Där har de både nära till kungliga slottet och barnens förskola. Miljön runt omkring är lummig, med en underbar grönska och en stor trädgård där småprinsarna kan springa runt.

Både Sofia och Carl Philip har alltid varit måna att prioritera barnen. Det berättade prinsen i en intervju med Elle förra året.

Annons

– Vi är otroligt familjeorienterade. Vi vill vara en aktiv del i barnens liv och det har varit jätteviktigt sedan dag ett. Det är också ett sätt att inte jobba ihjäl sig faktiskt.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ute på uppdrag ihop.JESSICA GOW

Då dyker Sofia upp igen

Detta blir också tydligt när man överblickar den kungliga kalendern. Framför allt har Sofia färre uppdrag än de andra kungliga och det händer ganska ofta att Carl Philip dyker upp själv på diverse tillställningar.

Faktum är att Sofia bara står uppskriven på ett uppdrag i den kungliga kalendern de kommande två månaderna. Det uppdraget äger rum den 12 mars, då det är dags för digitalt styrelse för Prinsparets stiftelse.

Annons

Hovets svar – därför saknas Sofia

Att balansera den kungliga plikten med mammalivet är inte alltid en lätt ekvation.

Hovet har tidigare bekräftat att Sofia gör så mycket mer än det som hon står uppskriven på i den kungliga kalendern, men att det också beror på att hon tar mammarollen på allvar.

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn. Men det är inget som läggs ut i den officiella kalendern utan det är ett pågående arbete.

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia har färre uppdrag än övriga kungliga.JESSICA GOW

Foto: TT

Annons